<
>

Excelsior Maassluis zorgt voor nieuwe bekerstunt met uitschakeling Volendam

Excelsior Maassluis heeft voor een nieuwe stunt gezorgd in de TOTO KNVB Beker door FC Volendam in het inhaalduel met 1-0 te verslaan. De nummer zestien uit de Tweede Divisie neemt het in de volgende ronde op tegen derdedivisionist RKVV DEM, dat in de eerste ronde afrekende met Hoogeveen (3-1).

Na twintig minuten spelen kwam de thuisploeg verrassend op voorsprong. Met een aanval over links was het uiteindelijk Redouan Omar Ouali die besloot te schieten, en met succes. De nummer zeven van Excelsior Maassluis verraste doelman Mio Backhaus met een hard schot vanuit een lastige hoek.

In de tweede helft werd Volendam sterker en was het een aantal keer dicht bij de gelijkmaker. Excelsior Maassluis wist het doel echter schoon te houden ondanks de pogingen van de nummer zeventien uit de Eredivisie, waardoor het een spannende slotfase werd op Sportpark Dijkpolder.

Aanvoerder Damon Mirani was in blessuretijd nog bijna de redder van Volendam. De verdediger kopte raak vanuit een rebound nadat de bal terugkwam van de lat, maar hij stond buitenspel waardoor er een streep door de gelijkmaker kon. Het bleef daardoor bij 1-0 voor Excelsior Maassluis dat dus doorbekert.