<
>

'Familie Nouri eiste zestig miljoen euro schadevergoeding van Ajax'

Pro Shots

De familie Nouri eiste aanvankelijk een schadevergoeding van zestig miljoen euro van Ajax. Dat schrijft journalist Menno de Galan in zijn nieuwe boek Ajax in crisis, het onthullende verhaal. De werkelijke netto vergoeding die de familie Nouri heeft ontvangen van Ajax viel met 7.850.000 euro een stuk lager uit.

Galan schrijft over de schadevergoeding: “Er is bijna vijf jaar over gesteggeld, veel te lang, maar Ajax zal de familie van de door een hartstilstand getroffen voetballer een netto schadevergoeding betalen van 7.850.000 euro. Een fors bedrag, maar een schijntje vergeleken met de som die aanvankelijk wordt geëist.”

Familie beroept zich op rapport Raiola

De familie Nouri beroept zich volgens Galan op een rapport van voetbalmakelaar Mino Raiola. “Volgens een betrokkene wordt in dat rapport een uiterst rooskleurig beeld geschetst van de toekomst van Nouri: van Ajax naar Barcelona, vervolgens een paar jaar uitbuiken in een zandbak in het Midden-Oosten en daarna aan de slag als analist bij de NOS of ESPN. Een waanzinnig bedrag, 60 miljoen”, aldus Galan in zijn boek dat deze week verschijnt.

Nouri werd tijdens een oefenwedstrijd van Ajax in Oostenrijk op 8 juli 2017 getroffen door een hartstilstand. De club erkende volledige aansprakelijkheid voor de falende medische hulp die werd verleend aan Nouri. Ajax trof in 2022 een schikking met de familie van Nouri om een arbitragezaak bij de KNVB te voorkomen.