<
>

Vaessen dacht niet aan stoppen: "Wel afgevraagd of ik de oude 'Etje' weer zou worden"

Etienne Vaessen blikte met Hans Kraay jr. nog een keer terug op de botsing met Brian Brobbey en alles wat er daarna op hem afkwam. De doelman van RKC Waalwijk heeft een moeilijke tijd doorstaan, maar dacht niet aan stoppen. "Ik heb me wel afgevraagd of ik die oude ‘Etje’ weer zou worden die ik de afgelopen twee jaar zo goed heb laten zien", zegt Vaessen oprecht.

Vaessen met helm tegen Go Ahead

"De eerste twee weken dacht ik ‘wat is dit nou, ik kan helemaal niks en ben voor alles prikkelbaar'. Maar toen ik eenmaal weer op het veld stond pakte ik gewoon weer ballen", zegt een opgeluchte Vaessen, die afgelopen zaterdag in het competitieduel Go Ahead Eagles (0-1 nederlaag) zijn eerste wedstrijd speelde sinds het ongeval. Hij deed dat met een helm op. "Ik wende er snel aan en het geeft me gewoon dat extra vertrouwen dat ik nodig heb", zegt Vaessen. "Ik heb meerdere helmen opgestuurd gekregen. Ik testte er eentje en die zat gelijk goed."

"Jazeker", is het antwoord als er wordt gevraagd of hij voor het dragen van een helm is. "Er moet altijd iets gebeuren voordat je iets gaat doen. Ik ben dat helaas geweest, dus ik sta er nu achter. Vooral voor kinderen. Ja ik snap het, het ziet er af en toe een beetje lullig uit. En ik ben ook best wel van de mode en van mijn haar, maar het is zoals het is."

Wie vooral groot voorstander is van de helm, is de vrouw van Vaessen. "Wees vooral veilig en zet die helm op", was dan ook haar boodschap toen Vaessen weer het trainingsveld opging. "Daarnaast hebben meerdere mensen tegen me gezegd dat ik op mijn veiligheid moet letten. Maar het is ook aan mij", geeft Vaessen aan.

Speciaal gebaar van Olij

"Ik had nog wel echt iets moois", zegt Vaessen als hem wordt gevraagd welk gebaar hem het meest was bijgebleven. "Nick Olij, die ik af en toe spreek, had mijn adres gekregen en stuurde een super hero naar mij op voor mijn zoontje. 'Hier is jouw super hero-papa, die moet je altijd bij je hebben als je gaat slapen', had hij erbij geschreven. Dat je daar dan aan denkt, ik kreeg echt tranen in mijn ogen. Toen heb ik hem ook gebeld."