<
>

Mexicaanse bondscoach hint op vertrek Giménez: "Hij is klaar voor een betere competitie"

Imago 7

Als het aan de Mexicaanse bondscoach ligt, gaat Santiago Giménez een stap hogerop maken. In gesprek met Hugo Sánchez zegt Jaime Lozano dat het ‘goed voor hem zou zijn om op een hoger niveau te gaan spelen’. Daarnaast dicht de bondscoach hem een grote toekomst toe bij het Mexicaanse elftal.

Hugo Sánchez, de Mexicaanse grootheid die speelde bij onder andere Atlético Madrid en Real Madrid, heeft op Star+ een eigen show. Ditmaal was de bondscoach, Jaime Lozano bij hem te gast, waarin het uiteraard gaat over zijn keuzes rondom de Mexicaanse selectie. ‘El tricolor’ beschikt over een goede generatie aan spitsen met bijvoorbeeld Henry Martin – die afgelopen zomer de eerste spits was op de Gold Cup –, Raúl Jiménez, Julián Quiñones en natuurlijk Santiago Giménez. Over laatstgenoemde is Lozano duidelijk: ‘Gimenez doet het op dit moment ‘overdreven goed’ maar moet alle opties overwegen voor een vertrek’.

“Santiago doet het op dit moment heel erg goed bij Feyenoord. Ze spelen echt goed voetbal. Er wordt vaak aan mij gevraagd waarom hij geen basisspeler is bij Mexico, maar hij heeft fikse concurrentie en speelt wel altijd bij mij. Uiteindelijk denk ik dat ‘Santi’ kan uitgroeien tot de spits van de toekomst in deze selectie. Ik denk ook dat hij klaar is voor de stap naar een betere competitie. Het zou goed voor hem zijn om een stap hogerop te maken. De Eredivisie is een goed niveau, maar ik denk dat hij bewezen heeft dat hij een hoger niveau aan kan in Europa.”

Gimenez was afgelopen zomer op de Gold Cup het goudhaantje door in de blessuretijd de winnende treffer te maken in de finale. De 24-jarige spits speelde tot nu toe 22 interlands, waarin hij vier keer scoorde.