<
>

Verbazing bij Jong Utrecht om overtreding Kemper

Na afloop van het duel tussen Jong FC Utrecht en NAC Breda (1-1), ging het vooral over de overtreding van Boy Kemper. De verdediger stond bij een corner in de 81ste minuut op de kuit van Yannick Leliendal. Scheidsrechter Jesse Rozendal floot weliswaar voor een overtreding, toch is daarna goed te horen dat hij het voorval over het hoofd heeft gezien. "Ik heb het niet gezien, dus kan ik het niet waarnemen", zei Rozendal tegen de Jong Utrecht-aanvoerder.

"Ik stel wel voor dat je even je emotie naar beneden gaat halen", vervolgde de scheidsrechter richting Leliendal, die het daarvoor al aan de stok had met Kemper. Later werd duidelijk dat de ploeggenoten van Leliendal de overtreding wel hadden gezien. Kemper kon een paar minuten later op een flinke tik rekenen.

Trainer van Jong FC Utrecht, Ivar van Dinteren, zag na de wedstrijd de beelden terug en was duidelijk over de situatie. "Ja dit is gewoon donker rood", zegt Van Dinteren met gefronste wenkbrauwen. "Hij gaat helemaal niet voor de bal en schopt hem gewoon op zijn kuit."