<
>

Remise NAC bij debuut Van Gastel, MVV verliest ook van Eindhoven

NAC Breda is tegen Jong FC Utrecht niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Door de remise lukt het NAC niet om uit de onderste regio van de Keuken Kampioen Divisie te komen. Het klimt maar een plekje en staat nu zestiende. FC Eindhoven is na maandagavond de nieuwe nummer vier, door te winnen van MVV Maastricht.

Debuut Van Gastel in tweede helft gered

Het debuut van Jean-Paul van Gastel in De Galgenwaard werd niet wat NAC-supporters er van hadden gehoopt. Van een schokeffect leek in de eerste helft nog geen sprake en Jong FC Utrecht kwam na een halfuurtje op voorsprong. Emil Rohd had een knappe actie in huis, waarna hij Sil van der Wegen in staat stelde voor een leeg doel binnen te tikken. Ook daarna was het Jong FC Utrecht dat de klok sloeg. Twee grote kansen waren alleen niet aan de Utrechters besteed, waardoor NAC nog hoop had op een resultaat.

In de tweede helft kwam NAC beter voor de dag. Het drong al even aan, waarna uiteindelijk de gelijkmaker viel. Na een scherpe voorzet van Dominik Janosek schoot verdediger Wessel Kooy de bal achter zijn eigen doelman.

NAC had veel meer drang naar voren in de tweede helft, wat niet werd uitgedrukt in doelpunten. Smetje op het goede spel van de Bredanaars was de overtreding van Boy Kemper op Yannick Leliendal. De aanvoerder kwam heel goed weg, toen hij bij een corner hard op de kuit van de Jong Utrecht-aanvoerder ging staan.

Tien man MVV gaan toch op de knieën

MVV Maastricht verloor de afgelopen vier duels en ook in eigen huis tegen FC Eindhoven werd het al snel een moeilijk verhaal. De thuisploeg kwam al na 13 minuten met tien man te spelen, nadat keeper Romain Matthys zich buiten het zestienmetergebied vergreep aan Collin Seedorf.

Toch hield MVV het met een man minder, knap vol. Het haalde de rust met een doelpuntloos gelijkspel, maar in de tweede helft zwichtte het toch voor FC Eindhoven. David Garden maakte de bevrijdende 1-0, dat ook de einstand bleek in Maastricht.