<
>

Vaessen laat van zich horen: "Waarderen de steun enorm"

ANP

Etienne Vaessen heeft van zich laten horen, na de botsing van afgelopen zaterdag. De keeper van RKC Waalwijk zegt de steun die hij krijgt enorm te waarderen. "Via deze weg wil ik iedereen die met mij en mijn familie meeleven enorm bedanken", is te lezen in het bericht dat RKC op X plaatste. Ook bedankt hij zijn collega's van de medische staf, de mensen van Ajax en het ambulance personeel.

De keeper van RKC werd zaterdagavond na een botsing met Brian Brobbey gereanimeerd en met een brancard afgevoerd naar het ziekenhuis.

"Vanochtend heb ik kort kunnen videobellen met mijn teamgenoten, de staf en alle betrokkenen binnen RKC Waalwijk", gaat het bericht verder. "De eerste periode van mijn herstel bestaat uit het nemen van rust. Voor nu is het belangrijk dat we ons focussen op de wedstrijd tegen Almere City aanstaande zaterdag. Laten we als RKC'ers massaal achter het team gaan staan", zegt Vaessen motiverend.

Vaessen uit het ziekenhuis

Zondagavond vertelde Michiel Kramer al in Studio Voetbal dat Vaessen uit het ziekenhuis was ontslagen. "Hij is naar huis gegaan onder begeleiding van de dokter en fysio", zei de spits in de uitzending. "Het zag er allemaal goed uit. Op de scan waren geen bloedingen te zien. Dat zijn allemaal positieve berichten."

Wedstrijd gestaakt na botsing

Ajax leidde met 2-3 toen de wedstrijd werd gestaakt. Het duel werd niet meer hervat, omdat spelers van RKC te geschokt waren om verder te spelen.

De KNVB verwacht de komende dagen duidelijkheid te kunnen geven over hoe en wanneer het duel moet worden uitgespeeld.