<
>

PSV moet Sevilla niet onderschatten, vindt Bosz: "Die jongens hebben wel op voetbal gezeten"

PSV speelt dinsdagavond tegen Sevilla in de Champions League. Het is voor de Eindhovenaren de tweede groepswedstrijd op het miljardenbal, de eerste wedstrijd werd met 4-0 verloren van Arsenal.

Sevilla niet te onderschatten

Sevilla staat op dit moment veertiende in La Liga, maar zijn niet te onderschatten. Dat vindt ook Peter Bosz: "Ik heb ze zien spelen tegen Barcelona en daar hebben ze op mij wel indruk gemaakt. Daar heb ik de werkelijke krachten van Sevilla kunnen zien. Die jongens hebben wel op voetbal gezeten."

De ploeg verloor de eerste drie wedstrijden in de Spaanse competitie en speelde gelijk tegen Lens, maar krabbelt langzaam weer overeind. "Ze hebben veel ervaring, dat spreekt voor zich. Ze kunnen goed voetballen. Dat kunnen bijna alle Spaanse ploegen erg goed en daar is Sevilla geen uitzondering op", aldus Bosz. "Ze hebben veel snelheid in de ploeg, zeker voorop. Het is een veelzijdige ploeg."

Ondanks het feit dat de club uit Sevilla indruk maakte op de trainer van PSV, vraagt Bosz het uiterste van zijn selectie. "We spelen thuis. Als je thuis speelt, moet je winnen. Daar gaan we alles aan doen", zegt Bosz. "Wij hebben heel veel kwaliteit in onze selectie zitten, daarom staan we nu bovenaan", zegt hij.

Weerzien met oude club voor De Jong

Voor Luuk de Jong is het duel een ontmoeting met zijn oude club. De Jong speelde 94 wedstrijden voor de Zuid-Spaanse club, voordat hij in juli 2022 terugkeerde naar PSV. "Toen de loting was, kreeg ik direct berichtjes binnen. ‘We zien elkaar weer’ zeggen we dan. Het blijft altijd mooi om tegen je oude club te spelen", zegt de spits daarover.

"Het heeft me heel veel moois gebracht. Ik heb daar echt een fantastische tijd gehad. Niet alleen het voetbal, maar ook het leven eromheen", aldus De Jong. In zijn tijd in Zuid-Spanje zag de spits ook wat Europees voetbal met de club doet. "Europees komt er bij hun iets speciaals los", zegt De Jong. "Vorig jaar wonnen ze ook de Europa League weer. Het leeft echt binnen de club, dat heb ik zelf ook meegemaakt."

Vorig jaar speelde De Jong ook al tegen zijn oude ploeg. "Als je door een team uitgeschakeld wordt, heb je altijd revanchegevoelens", geeft de spits toe.

Maar hij denkt dat ze dit jaar meer kans maken. "Ik denk dat we een heel ander team zijn dan vorig jaar. Tuurlijk baal je daarvan, maar we hebben thuis gewonnen dus we zien zeker kansen. Ik heb het gevoel dat we het in de Champions League willen laten zien, als team zijnde", aldus De Jong.

Schouten en Dest twijfelgeval

Jerdy Schouten en Sergiño Dest zijn nog een twijfelgeval voor dinsdagavond. Dest zat afgelopen weekend tegen FC Volendam wel al op de bank. "Dest zat op de bank, dus had kunnen spelen", zegt Bosz dan ook.

Schouten is minder zeker. Bosz: "Hij gaat zo meetrainen. Na de training beslis ik of hij gaat spelen."