<
>

"Voor Brian Brobbey valt er nog ontzettend veel winst te halen"

Ajax-spits Brian Brobbey maakt veel progressie. Dat is de mening van analist Kenneth Perez in Dit Was Het Weekend. "Toch valt er bij Brobbey - zeker bij het afwerken - nog ontzettend veel winst te behalen", vindt Kees Kwakman.

'Middelmatige speler'

"Brobbey viel altijd om bij het afwerken. Dat viel mij altijd op, maar tegen RKC Waalwijk bleef hij weer op zijn benen staan", vertelt Kenneth Perez. Hij vervolgt: "Een collega van ons (red. Willem van Hanegem in zijn column in het AD.) vertelde dat hij Brobbey een zeer middelmatige speler vond geworden. Ik vind hem juist - eigenlijk in alles - heel erg vooruitgegaan."

Brobbey maakte in het duel met RKC Waalwijk - dat door het incident met RKC-doelman Etienne Vaessen nooit werd uitgespeeld - een sterke indruk. Hij maakte onder meer een prachtige treffer. "Zijn standbeen stond nu vast bij het doelpunt. Dat helpt hem enorm", vertelt Perez. Ook Kwakman zag een sterke Brobbey: "Daar sta je niet graag tegenover, hoor. Hij was weer goed aanspeelbaar. De kritiek op Brobbey ging veelal over zijn loopacties, maar nu was hij daarin een aantal keer belangrijk."

In Dit Was Het Weekend waren de analisten minder te spreken over het collectief bij Ajax. De Amsterdammers maken een slechte indruk en Perez vindt zelfs dat iedereen met veel gemak overeind blijft tegen de ploeg.

Dit Was Het Weekend zie je iedere zondagavond 20.00 uur op ESPN 1.