<
>

Collega-spelers reageren op situatie Vaessen: "Komt zo dichtbij"

De verslagenheid was groot zaterdagavond in Waalwijk: Etienne Vaessen ging knock-out na een botsing met Ajax-spits Brian Brobbey en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Inmiddels is bekend dat het naar omstandigheden goed gaat met de RKC-doelman en dat het niet gaat om hartproblemen. Desondanks zit de schrik er goed in bij de Nederlandse clubs. Collega's en oud-teamgenoten werden zondag gevraagd naar hun mening over het incident met Vaessen.

"Echt vreselijk", is de eerste reactie van Sparta-keeper Nick Olij na afloop van de verloren Rotterdamse derby. "Omdat je zelf ook keeper bent, komt het zo dichtbij. Keepers onder elkaar is iets speciaals, we zijn helemaal geen concurrenten van elkaar."

De mede-doelman is zichtbaar geraakt door de heftige beelden van zaterdagavond. "Als je dan 's avonds om kwart voor 12 een berichtje krijgt dat-ie oké is en aanspreekbaar is, dan ga je wel met een iets beter gevoel slapen".

Oud-teamgenoot Meulensteen lovend over Vaessen

Melle Meulensteen (Vitesse) zat niet te kijken naar RKC - Ajax, maar schrok zich kapot toen het nieuws tot hem kwam. "Het is zo'n goede keeper en zo'n mooi mens."

"Hopelijk komt hij zo gek terug als dat hij eerst was, het is echt een geweldige gast", zegt zijn oud-teamgenoot met een knipoog.

Bij RKC speelde Vaessen naast met Meulensteen ook met Saïd Bakari. "Ik voelde pijn in mijn hart. Ik heb zes jaar met hem gevoetbald", aldus de Sparta-verdediger.

Bakari zat met een naar gevoel te kijken wat zich afspeelde bij zijn oude club. "Het was moeilijk voor iedereen, denk ik. Niet alleen voor mij, maar de hele voetbalwereld."

"Vriendin was er ziek van"

Ook Stijn van Gassel werd gevraagd naar het incident van zijn collega-keeper. "Mijn vriendin was er gisteravond wel een beetje ziek van", aldus de Excelsior-doelman.

Zelf dacht Van Gassel er tijdens de met 2-1 gewonnen duel met Sparta gelukkig nauwelijks meer aan. "Tijdens de wedstrijd gaat het wel vanzelf, dan zit je in de adrenaline en in de wedstrijd."