<
>

Situatie Vaessen verbeterd, doelman wordt verder onderzocht

Etienne Vaessen heeft een goede nacht doorgemaakt en zijn lijn van herstel doorgezet. Dat laat RKC Waalwijk weten in een persbericht. "Voor Etienne is het voor nu belangrijk de komende uren en dagen in alle rust te kunnen herstellen. Wij willen dan ook vragen om hem en zijn gezin hiervoor de tijd en rust te gunnen", benadrukt RKC.

Het ziet er beter uit dan zaterdagavond voor Vaessen, geeft algemeen directeur van RKC Waalwijk, Frank van Mosselveld, zondagochtend aan. Er zijn inmiddels scans gemaakt, maar de resultaten zijn nog niet bekend. De keeper is goed aanspreekbaar en wordt verder onderzocht.

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is zaterdagavond bij een 2-3 stand definitief gestaakt, nadat Vaessen met Brian Brobbey in botsing was gekomen. Omdat de keeper niet reageerde, is op het veld volgens het protocol een reanimatie uitgevoerd. Het bleek later - naar alle waarschijnlijkheid - niet om zijn hart te gaan; Vaessen was buiten bewustzijn door de knal op zijn hoofd.

Vaessen werd na de eerste controle van het medische team van zowel RKC als Ajax met een brancard van het veld werd gedragen, waarna hij in de kleedkamer verder is behandeld. Na overleg is toen besloten niet verder te voetballen. Vaessen was even later bij kennis en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

RKC-directeur Frank van Mosselveld gaf na de staking een update over de toestand van Vaessen. De keeper werd op het veld uit voorzorg gereanimeerd. Hij was bij kennis toen hij van het veld gedragen werd. Daarna is hij naar het ziekenhuis gebracht. "Hij was aanspreekbaar, maar wist totaal niet meer wat er gebeurd is. Maar hij reageerde weer. Ik wil een groot compliment maken aan de medische mensen."