<
>

Slot prijst uitblinkers op weg naar weerzien met Simeone

Arne Slot heeft in de 3-1 overwinning op Go Ahead Eagles wederom genoten van Feyenoord. De oefenmeester zat naar eigen zeggen nog nooit zo rustig op de bank tijdens een wedstrijd. "90 minuten lang hebben wij de totale controle gehad", begon de winnende trainer, die ook zeer te spreken was over doelpuntenmaker Yankuba Minteh.

Door zijn goede spel ging Minteh voor het eerst richting de pers voor een interview. Aan instructies welke antwoorden hij moest geven, hoefde Slot geen tijd te besteden. "Yankuba zei dat we ons geen zorgen hoefden te maken, want in Denemarken was hij elke week de man van de wedstrijd", lachte Slot over de opmerking van Minteh.

Het weerzien met Simeone

De laatste horde richting de Champions League-wedstrijd tegen Atletico Madrid is genomen. Tijd voor Slot om vooruit te kijken richting de clash met Diego Simeone. De twee kregen het de vorige keer nog aan de stok, toen de lach van Slot volledig in het verkeerde keelgat schoot bij Simeone. Slot denkt niet dat het weer tot een verhitte discussie komt. "Ik heb helemaal niet de illusie dat wij iets tegen elkaar hebben."

Mocht het tot een opstootje komen, zegt Hans Kraay Jr. wijselijk zijn geld op Simeone te zetten. "Dat zou ik ook doen als ik jou was", zegt een lachende Slot. "Hij heeft volgens mij ook nog sterke assistenten en hij traint zelf drie keer in de week. Als het 1 tegen 1 wordt, heb ik niet het gevoel dat ik een kans heb", besluit de goedgehumeurde Slot.