<
>

Voorzitter bestuursraad Ajax: andere commissarissen moeten blijven

Pro Shots

De bestuursraad van Ajax vindt het belangrijk dat, na het opstappen van voorzitter Pier Eringa, de andere leden van de raad van commissarissen van Ajax aanblijven. Dat zei de vorige week gekozen voorzitter Ernst Boekhorst woensdag tegen de NOS.

"Allereerst heb ik groot respect voor Eringa, dat hij in het belang van Ajax die keuze heeft gemaakt", aldus Boekhorst, die namens de bestuursraad Eringa verzocht te vertrekken. "Ik denk dat het goed is, omdat de rust terug moet keren op bestuurlijk niveau. Daar is de bestuursraad ook voor."

Na het vertrek van Eringa zijn met Annette Mosman, Cees van Oevelen en Georgette Schlick nog drie leden van de raad van commissarissen over. Boekhorst: "We zijn wel een voetbalclub die bestuurd moet worden. Het kan niet zo zijn dat iedereen maar wil dat zij weg moeten. Wij vinden het heel belangrijk dat zij blijven." De F-Side, de harde supporterskern van Ajax, wil dat alle commissarissen vertrekken.

De bestuursraad beslist niet over het wel of niet aanblijven van hoofdtrainer Maurice Steijn, die uit de eerste vijf duels met Ajax 5 punten pakte. "Volgens mij moet je voor de verantwoordelijkheid van het voetbal bij de directie zijn. Daar hebben we een CEO voor en dat is Jan van Halst. Dat is niet aan de bestuursraad. Wij volgen het wel, maar daar gaan wij helaas niet over", sprak Boekhorst.

Ajax heeft sinds donderdag weer een bestuursraad, de vertegenwoordiging van leden van de club die onder meer verantwoordelijk is voor de benoeming van de raad van commissarissen. De vorige bestuursraad maakte in mei bekend de werkzaamheden neer te leggen door een gebrek aan steun. De leden bleven wel tot 1 september aan om lopende zaken af te handelen.