<
>

Been: "Het is mij te snel om de trainer eruit te gooien"

ESPN-analist Mario Been vindt niet dat Maurice Steijn op korte termijn ontslagen moet worden. De druk op de Ajax-trainer is groter geworden na de kansloze nederlaag in de Klassieker. Volgens Been gaat een eventueel ontslag van Steijn niets oplossen.

Met vijf punten uit vijf wedstrijden en een veertiende plaats in de Eredivisie, is de seizoensstart ronduit dramatisch te noemen. "Maar ik krijg geen signalen uit de groep dat ze niet met mij verder willen", antwoordde Steijn als hij gevraagd wordt naar zijn positie. "Ik heb het ze ook niet gevraagd, maar ik krijg de indruk dat de samenwerking gewoon goed is. We weten allemaal dat het beter moet, vanuit de spelersgroep, maar ook vanuit de technische staf."

"De heksenjacht is begonnen", concludeert Been. "Je kan ook constateren dat hetgeen wat gehaald is niet goed genoeg is voor dit Ajax."

Hij pleit ervoor dat Steijn de tijd krijgt om verder te schaven aan het elftal. “Je zal de lat iets lager moeten leggen. En Steijn de kans moeten geven. Misschien tot de winterstop. Om er iets van te moeten maken. Dat het een moeilijk karwei gaat worden, dat is niet zo moeilijk in te schatten.””