<
>

Steijn na historische nederlaag: "Ik schaam me hiervoor"

Ajax-trainer Maurice Steijn schaamt zich voor de 0-4 nederlaag tegen Feyenoord. Dat zei de trainer na afloop op de persconferentie. "Het is in negatieve zin een historische uitslag en daar schaam ik me voor."

Steijn werd door de verzamelde journalisten geconfronteerd met de slechte reeks waar de Amsterdammers in zitten. "Het grootste probleem is dat we teveel kansen weggeven", zegt de 49-jarige trainer. "We hebben geen moment aanspraak gemaakt op de overwinning en ik ben eerlijk gezegd blij dat het erop zit en dat we ons kunnen richten op de volgende wedstrijd tegen RKC Waalwijk."

"Geen negatieve signalen uit de groep"

De druk neemt zoals vanzelfsprekend bij Ajax toe op de trainer. Met vijf punten uit vijf wedstrijden en een veertiende plaats in de Eredivisie, is de seizoensstart ronduit dramatisch te noemen. "Maar ik krijg geen signalen uit de groep dat ze niet met mij verder willen", antwoordt Steijn als hij gevraagd wordt naar zijn positie. "Ik heb het ze ook niet gevraagd, maar ik krijg de indruk dat de samenwerking gewoon goed is. We weten allemaal dat het beter moet, vanuit de spelersgroep, maar ook vanuit de technische staf."

"Communicatie moet beter"

Een van de grootste problemen bij Ajax is de communicatie tussen alle nieuwe spelers, met verschillende nationaliteiten. "Dat moet beter, dat is duidelijk", aldus de trainer. "De tegengoals die we krijgen, komen voor een groot deel door een gebrek aan coaching. Op dat vlak hebben we echt nog een inhaalslag te maken."