<
>

Jansen loodst Oranje naar knappe overwinning: "Dit doe ik het liefste"

Het Nederlands elftal sluit de interlandperiode met een goed gevoel af. Engeland, onder leiding van Sarina Wiegman, werd met 2-1 verslagen. Het zure gevoel van de pijnlijke nederlaag tegen de Belgen afgelopen week, is zo weggepoetst. Lieke Martens is blij: "Fantastisch dat we het in één van de laatste minuten doen, prachtige ontlading."

Oranje begon sterk aan het duel en was vrijwel de hele eerste helft de bovenliggende partij. En dat tegen de vice-wereldkampioen. Martens: "We hadden goed de controle, de druk was hoog en zij hadden moeite om daar onderuit te voetballen."

Jansen belangrijk

"De kansen die we kregen waren niet groot, maar op de momenten dat we voor het doel kwamen, dan maakten we de mogelijkheden goed af", vertelt een opgeluchte Martens. Ook keepster Daphne van Domselaar is blij na de overwinning. Helemaal omdat zij er door een blessure tegen de Belgen niet bij kon zijn: "Super dat ik weer belangrijk kon zijn. Ik ben blij dat ik weer op het veld kon staan."

Door een grandioos doelpunt van Renate Jansen in de slotfase won Oranje knap. Jansen: "De bal kwam heerlijk voor mijn voeten. Ik dacht niet na en de bal vloog er heel mooi in." Jansen wordt vaak geroemd voor haar rol in het team, maar is het liefste belangrijk op het veld: "Dat probeer ik iedere training weer te laten zien. Dat ik het nu zo kan laten zien, dat doe ik het liefste."