<
>

Oostings aanvalspuzzel door de war: "Hebben tegen Vitesse wat vraagtekens"

Joseph Oosting is zeer te spreken over Michel Vlap, die dit seizoen in een nieuwe rol op linksbuiten speelt. Het zorgde ervoor dat Oostings aanvalspuzzel bij FC Twente sneller gelegd werd dan verwacht. Toch moet hij het tegen Vitesse weer met andere puzzelstukjes doen. "Sommigen hebben pijntjes, dus tegen Vitesse zijn er wat vraagtekens", geeft Oosting te kennen.

Waar de middenvelder afgelopen seizoen tot speelronde 28 moest wachten op zijn eerste goal, was het dit seizoen vanaf een nieuwe positie al na 66 minuten raak. De wedstrijd tegen Almere City (1-4 winst) bleek pas het begin. Tegen Ajax was Vlap wederom ongrijpbaar. "Ook ik kan er soms een schaartje uitgooien hoor", grapt Vlap over de manier waarop hij zijn nieuwe positie invult.

Het duel met Vitesse wordt de tweede wedstrijd in vier dagen tijd tegen een oud-werkgever voor Oosting. In Waalwijk ging de formatie ten onder (1-0), waardoor het de foutloze reeks in de Eredivisie verloor. Dat gaat tegen de Arnhemmers anders. "Afgelopen zondag kwam echt uit de lucht vallen", geeft Oosting toe. "RKC was een incident en thuis gaan we woensdag weer het spel spelen dat we willen spelen."

FC Twente - Vitesse is woensdag om 20:00 uur LIVE te zien op ESPN 1. De voorbeschouwing met Pascal Kamperman en Kees Luijckx begint om 19:30 uur.