<
>

Onder deze voorwaarden wordt De Klassieker woensdag uitgespeeld

Pro Shots

De 196e editie van De Klassieker wordt morgen om 14.00 uur hervat in een lege Johan Cruijff Arena. Er is een aantal andere voorwaarden dan normaal waaronder Ajax en Feyenoord woensdag weer beginnen. Feyenoord start met een 0-3 voorsprong door doelpunten van Santiago Gimenez (2) en Igor Paixão.

Het spel wordt hervat met een scheidsrechterbal voor Feyenoord. Ajax verdedigt het rechterdoel gezien vanaf de opkomst veld, Feyenoord het linkerdoel.

Aangezien Maurice Steijn al na een half uur ingreep - door Gaaei naar de kant te halen voor Devyne Rensch - en in de rust Anass Salah-Eddine bracht voor Borna Sosa, mag hij nog drie wissels inbrengen tijdens twee wisselmomenten.

Arne Slot wisselde nog niet in de eerste 55 minuten en heeft dus nog drie wisselmomenten en vijf wisselspelers tot zijn beschikking.

Er mogen, tenzij expliciet door het competitiebestuur betaald voetbal besloten, geen extra spelers worden toegevoegd aan het wedstrijdformulier. Spelers die op het wedstrijdformulier van het eerste gespeelde gedeelte van de wedstrijd als basisspelers vermeld staan dan wel spelers die als wissel zijn ingebracht dienen (met uitzondering van gewisselde spelers) ook als basisspeler deel te nemen aan het tweede gedeelte van de wedstrijd. Als een basisspeler in de tussentijd ziek wordt of geblesseerd raakt, dan mag hij worden vervangen door een andere speler.

Kenneth Taylor is de enige Ajax-speler met een gele kaart achter zijn naam. Bij Feyenoord zijn dat er twee: Timon Wellenreuther en Gimenez.

Serdar Gözübüyük heeft net als zondag de leiding over het duel.

Opstellingen Ajax en Feyenoord

Ajax en Feyenoord beginnen woensdag met de volgende namen:

Opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Sutalo, Hato, Salah-Eddine; Vos, Van den Boomen, Taylor; Forbs, Brobbey, Berghuis.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Timber, Wieffer; Minteh, Stengs, Paixão; Gimenez.