<
>

Ajax ziet af van juridische stappen: Klassieker definitief woensdag uitgespeeld

Het restant van De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord wordt woensdag definitief uitgespeeld. Ajax en FC Volendam protesteerden tegen het besluit om de wedstrijd woensdag af te maken, maar zien af van juridische stappen.

Ajax - Feyenoord werd zondag gestaakt, omdat er tot twee keer toe vuurwerk op het veld werd gegooid door Ajax-supporters.

Oorspronkelijk zou Ajax woensdag aantreden tegen FC Volendam, maar de KNVB besloot het restant van De Klassieker op deze dag in te halen. Daar waren Ajax en Volendam het niet mee eens. Toch zien beide clubs te weinig aanknopingspunten om dit besluit juridisch aan te vechten.

"Ajax acht na advies te hebben ingewonnen en vervolgens overlegd te hebben met FC Volendam, de gang naar de rechter niet in te zetten in het belang van de Eredivisie. Wel gaat de club indringend met de KNVB en de ECV in overleg omdat bij de wijze van besluitvorming geen rekening is gehouden met gerechtvaardigde belangen van clubs en de reglementen een veel te grote mate van beleidsvrijheid aan de KNVB en het competitiebestuur geven, hetgeen het risico van willekeur en ongemotiveerde besluiten in zich draagt", meldt Ajax dinsdag. "FC Volendam sluit zich hierbij aan en legt zich zodoende neer bij het besluit van de KNVB", aldus een verklaring van Volendam.

De aftrap in een lege Johan Cruijff Arena is 14.00 uur. De voorbeschouwing begint om 13.30 uur op ESPN 1 met analyse van Mario Been en Marciano Vink. Milan van Dongen presenteert.