<
>

Van der Gragt, Van Veenendaal en Van Es nemen afscheid van Oranjepubliek

Stefanie van der Gragt I ANP

Stefanie van der Gragt, Sari van Veenendaal en Kika van Es nemen dinsdag afscheid rondom het duel tussen Nederland en Engeland. In een uitverkocht Stadion Galgenwaard neemt het elftal van Andries Jonker het op tegen Engeland, onder leiding van Sarina Wiegman.

Kwartfinale WK

Van der Gragt speelde haar laatste wedstrijd voor Oranje in de kwartfinale van het WK tegen Spanje, waarin ze zowel een strafschop veroorzaakte, maar ook tot scoren kwam. Jonker liet weten dat Van der Gragt altijd welkom is bij Oranje: "Als ze zich bedenkt, staat de deur wagenwijd open. Zij is een ongelooflijk waardevolle speler, die de boel bij elkaar houdt. Maar het is haar beslissing, ik snap het wel." De verdedigster speelde maar liefst 107 duels voor Oranje en was goed voor 14 doelpunten.

Ook Kika van Es en Sari van Veenendaal zullen een ereronde lopen in Utrecht. Van Veenendaal (91 interlands) beëindigde haar carrière in juli vorig jaar abrubt en begin dit jaar nam ook Kika van Es (77 interlands) afscheid van Oranje. Het drietal werd in 2017 Europees kampioen.