<
>

De KNVB motiveert besluit: "Willen zoveel mogelijk gelijke omstandigheden"

ANP

De KNVB heeft maandagmiddag een besluit genomen over het gestaakte duel tussen Ajax en Feyenoord. De wedstrijd wordt woensdagmiddag uitgespeeld. Ajax en FC Volendam hebben al aangegeven niet akkoord te gaan met dit besluit. "Vanuit ons is dit besluit definitief, dus spelen we woensdag om 14.00 uur. Het is aan de clubs om te kijken wat ze daar eventueel nog mee willen doen", reageert Jan Bluyssen, manager Competitiezaken Betaald Voetbal.

"We snappen dat dit voor Volendam ontzettend vervelend is, maar als we kijken naar gelijke omstandigheden binnen de wedstrijd, zijn die er meer als we de wedstrijd op korte termijn uitspelen", legt Buyssen uit. "Wij weten dat we met dit besluit Volendam in een lastig parket duwen. We vinden dat zelf ook echt ontzettend vervelend."

De KNVB had drie opties: de wedstrijd uitspelen, de wedstrijd helemaal overspelen of de stand als eindstand nemen. Zowel Ajax als Feyenoord speelt de wedstrijd het liefst uit. Bluyssen: "Ajax heeft aan ons aangegeven dat ze dat liever laten willen doen. Wij hebben, op basis van gelijke voorwaarden, besloten om dat niet te doen en aankomende woensdag te spelen."

Ajax overweegt nu juridische stappen en ook voorzitter Jan Smit van Volendam uitte zijn onvrede op sociale media. "Vanuit ons is dit besluit definitief, dus spelen we woensdag om 14.00 uur. Het is aan de clubs om te kijken wat ze daar eventueel nog mee willen doen", zegt Bluyssen.

"Wij kunnen het nooit iedereen naar de zin maken. Het is aan ons om een onafhankelijk besluit te nemen", concludeert de manager Competitiezaken Betaald Voetbal.

Het restant van Ajax - Feyenoord zie je woensdagmiddag om 14.00 uur LIVE op ESPN 1.