<
>

Xavi verwacht De Jong voorlopig niet terug

Pro Shots

FC Barcelona-trainer Xavi verwacht Frenkie de Jong op z'n vroegst pas na de interlandperiode terug. De Jong viel zaterdag in het duel met Celta de Vigo uit met een enkelblessure.

Gevreesd wordt voor een afwezigheid van meerdere weken. Afgaande op de woorden van Xavi maandag op de persconferentie, neemt het herstel van De Jong flink wat tijd in beslag. "We zullen na de interlandperiode kijken hoe het met hem gaat. Hopelijk herstelt hij goed", zei Xavi, die benadrukte dat het wegvallen van de Nederlander een enorme aderlating is.

Begin oktober staan voor Oranje twee belangrijke EK-kwalificatieduels met Griekenland en Frankrijk te wachten. Het lijkt haast zeker dat De Jong die interlands aan zich voorbij moet laten gaan.

Shane Kluivert tekent eerste contract bij Barça

Shane Kluivert hoopt in de voetsporen te treden van De Jong. De zoon van oud-spits Patrick Kluivert heeft maandag zijn eerste profcontract ondertekend. Hij vierde zondag zijn 16e verjaardag en kon daardoor een dag later worden vastgelegd door Barcelona. Kluivert heeft een contract tot medio 2026 ondertekend.