<
>

Dit zijn de vijf best presterende keepers van de Eredivisie

Walter Benitez, Nick Olij en Mathew Ryan ESPN

Iedere club in de Eredivisie wil een betrouwbare doelman. Maar welke keepers presteren het beste tot dusver? ESPN legt de doelmannen langs de meetlat aan de hand van reddingspercentages van de keepers in de Eredivisie. Voorafgaand aan speelronde 7 hebben we een top 5 geselecteerd.

ALLES OVER DE EREDIVISIE

- Eredivisie-nieuws
- Uitslagen
- Stand
- Statistieken
- ESPN Watch (alle samenvattingen en ESPN-programma's)

5. Lars Unnerstall: 76.5%

Hij is bezig aan z'n derde seizoen bij FC Twente en is in Enschede een zeer betrouwbare doelman gebleken. De 33-jarige Lars Unnerstall, die nog tot medio 2027 een contract heeft, staat op een reddingspercentage van 76.5%. Van de 17 schoten op doel moest hij slechts vier keer vissen. Bovendien hield de Duitser twee keer de nul. Trainer Joseph Oosting zal weinig te klagen hebben over de betrouwbare Unnerstall.

4. Ivor Pandur: 77,4%

Fortuna Sittard is goed begonnen met negen punten uit de eerste zes competitieduels. Stabiele factor onder de lat is Ivor Pandur. De 23-jarige Kroaat werd vorig seizoen al gehuurd van Hellas Verona en kwam deze zomer definitief over vanuit Italië. De 1,87 meter lange Pandur pakte 77,4% van de ballen die hij op z’n doel kreeg afgevuurd en heeft in Sittard nog een contract tot medio 2027. Goed nieuws dus voor de Fortuna-fan.

3. Nick Olij: 78,1%

Hij debuteerde vorige week in de voorselectie van Oranje en dat is niet zo vreemd te noemen, want Nick Olij gaat door met waar hij vorig seizoen was gebleven: goed keepen. De doelman van Sparta pakt 78,1% van alle ballen die hij op doel krijgt. De 28-jarige goalie staat nog tot medio 2026 onder contract bij Sparta en het lijkt erop dat de club flink kan gaan cashen als Olij zo goed blijft presteren.

2. Mathew Ryan: 84,2%

In de Conference League tegen Zrinsjki (4-3 verlies) zag hij er vorige week misschien niet altijd even goed uit, maar in de Eredivisie is Mathew Ryan vrij aardig begonnen aan het seizoen. AZ nam de 31-jarige doelman vorig seizoen in de winter over van FC Kopenhagen nadat doelman Hobie Verhulst niet goed beviel. Ryan hield drie keer de nul in de competitie en pakte van z'n 19 schoten die hij op doel kreeg, 84,2%.

1. Walter Benítez: 88,9%

Hij hield van alle doelmannen het vaakst de nul (maar liefst vijf keer) en incasseerde nog maar één tegendoelpunt. Walter Benítez is de trotste nummer één op de lijst best presterende doelmannen in de Eredivisie. De 30-jarige Argentijn is een stabiele factor voor de ploeg van Peter Bosz. Hij keert maar liefst 88,9% van alle schoten op doel. In totaal kreeg Benítez, die vorig seizoen overkwam van OGC Nice, negen schoten op doel te verwerken met slechts één tegendoelpunt als gevolg. Benítez heeft in Eindhoven nog een contract tot medio 2025.

De Eredivisie volg je live op ESPN