<
>

Van Gastel volgt Hyballa op bij NAC

ANP OLAF KRAAK

Jean-Paul van Gastel volgt Peter Hyballa op als hoofdtrainer van NAC Breda. Van Gastel tekent een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor nog twee seizoenen.

Van Gastel was acht jaar lang assistent-trainer bij Feyenoord, waarna hij naar China vetrok. Bij Guangzhou R&F werd hij in 2020 assistent van Giovanni van Bronckhorst. Een jaar later werd hij hoofdtrainer van die club.

De geboren Bredanaar is blij met zijn benoeming. "Ik voel me zeer vereerd met de aanstelling als hoofdtrainer bij NAC. Trainer van NAC is een uitdagende en aantrekkelijke positie. Deze club in mijn stad heeft een kloppend voetbalhart. Er zullen veel uitdagingen op ons pad komen maar met elkaar zullen we de strijd aangaan."

"We zijn blij met de komst van Jean-Paul, omdat in de gesprekken met hem is komen vast te staan, dat hij voor ons de juiste man op de juiste plaats is", aldus technisch directeur Peter Maas. "We zijn hiermee niet over één nacht ijs gegaan. Er is door beide partijen goed nagedacht over deze beslissing. En die beslissing voelt goed. Jean-Paul heeft bewezen zijn vak uitstekend te beheersen en is een man van de streek, van de stad zelfs. Het deed ons overigens goed te merken, hoe veel geschikte oefenmeesters interesse hadden in de vacature bij NAC. Wij hebben de overtuiging dat we de beste er uitgepikt hebben."