<
>

'Van Gaal ziet officiële rol bij Ajax niet zitten'

Louis van Gaal gaat geen officiële functie bij Ajax bekleden. Dat heeft de voormalig coach van de Amsterdammers laten weten aan de NOS. "Mijn gezondheid gaat voor", zegt hij.

Door de sportieve en bestuurlijke malaise werd Van Gaal (72) steeds vaker genoemd als de man die Ajax uit het slop zou kunnen trekken. Maar Van Gaal gaat het niet doen.

"Sleutel aan Van Gaal geven ook foute beslissing"

Marciano Vink en Kenneth Perez snappen dat Van Gaal zo nadrukkelijk naar voren werd geschoven. "De meeste media vinden Van Gaal misschien niet de leukste, maar ze onderstrepen allemaal zijn vakmanschap. Het is dus niet heel gek dat hij genoemd wordt. Alleen, de sleutel geven aan Van Gaal is ook een foute beslissing", vindt Perez. "Je moet nooit de macht bij één iemand neerleggen. Je moet met meerdere mensen kunnen sparren, overleggen en klankborden met elkaar", aldus de analist.

"Waarom zou je niet, als je Van Gaal binnenhaalt, het gesprek aangaan met Danny Blind", zegt Vink in Dit Was het Weekend. "Dat zou een duo kunnen worden met Van Gaal als een supervisor. Alle aanstellingen moeten dan langs Van Gaal. Dan hoeft Van Gaal - met zijn broze gezondheid - niet dagelijks op de werkvloer te zijn en kan hij zich een soort helikopterview aannemen."