<
>

(Ex-)Ajacieden liken bericht over ontslag Mislintat

Sven Mislintat I Pro shots

Het ontslag van Sven Mislintat bij Ajax maakt een hoop los. Ook spelers laten op sociale media blijken dat het nieuws over het vertrek van de voormalig technisch directeur hen niet is ontgaan. Op de instagrampagina van Ajax deelt de club een foto van Mislintat met een tekst over de reden van het vertrek. Onder anderen Brian Brobbey, Dusan Tadic, Davy Klaassen, Anwar El Ghazi, Owen Wijndal, Steven Bergwijn, Calvin Bassey, Noa Lang liken het bericht van Ajax.

Instagram-post

Brobbey, Bergwijn en Wijndal staan onder contract bij Ajax. Wijndal speelt momenteel bij Royal Antwerp waaraan hij verhuurd is. Tadic, Klaassen en Bassey zijn vertrokken uit Amsterdam toen Mislintat als technisch directeur van Ajax werkzaam was. El Ghazi hield afgelopen weken zijn conditie op peil bij Jong Ajax en tekende onlangs bij FSV Mainz 05. Lang werd meermaals nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax, maar koos in de zomer voor koploper PSV.

Mislintat was pas sinds mei in dienst bij de Amsterdammers. Hij werd aangesteld als opvolger van Marc Overmars, die Ajax in februari 2022 verliet na grensoverschrijdend gedrag en tekende een contract tot medio 2026. Voordat Mislintat naar Amsterdam kwam was hij werkzaam bij Borussia Dortmund, Arsenal en VfB Stuttgart in verschillende functies.