<
>

Perez: "Sleutel aan Van Gaal geven foute beslissing"

Kenneth Perez is niet verbaasd dat Louis van Gaal in de media naar voren wordt geschoven als de man die Ajax op het juiste spoor kan zetten. Daarbij vindt hij ook dat Ajax niet de technische macht bij één persoon moet neerleggen.

Van Gaal was zondagmiddag aandachtig toeschouwer bij de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. Door de onrust op bestuurlijk én technisch vlak wordt Van Gaal in verband gebracht met een functie bij de club waar hij in het verleden grote successen vierde. "De meeste media vinden Van Gaal misschien niet de leukste, maar ze onderstrepen allemaal zijn vakmanschap. Het is dus niet heel gek dat hij genoemd wordt. Alleen, de sleutel geven aan Van Gaal is ook een foute beslissing", vindt Perez.

"Je moet nooit de macht bij één iemand neerleggen. Je moet met meerdere mensen kunnen sparren, overleggen en klankborden met elkaar", aldus de analist.

"Van Gaal als supervisor in een duo met Blind"

Een man waar zeker van is dat hij naar Ajax komt is Alex Kroes, zij het wel pas in maart. Dan pas mag hij aantreden als algemeen directeur van Ajax, omdat er een concurrentiebeding is afgesproken in het contract van Kroes bij AZ. Perez en Marciano Vink verwachten niet dat AZ Kroes eerder vrijgeeft om Ajax weer op de rails te zetten. "AZ gaat dat nooit doen en heeft die miljoenen niet nodig", zegt Vink.

Hij opteert voor een optie met Van Gaal en Danny Blind als technische mensen in de top. "Waarom zou je niet, als je Van Gaal binnenhaalt, het gesprek aangaan met Danny Blind. Dat zou een duo kunnen worden met Van Gaal als een supervisor. Alle aanstellingen moeten dan langs Van Gaal. Dan hoeft Van Gaal - met zijn broze gezondheid - niet dagelijks op de werkvloer te zijn en kan hij zich een soort helikopterview aannemen."