<
>

Puntenaftrek genoemd als oplossing tegen ongeregeldheden: "Er is geen goede oplossing"

Zondag werd er opnieuw gestaakt bij twee Eredivisie-duels. Eén daarvan was het paradepaardje van de Eredivisie: Ajax - Feyenoord. De Klassieker werd zelfs drie maal stilgelegd waarvan de laatste keer definitief bleek. Bij RKC Waalwijk belandde na een prachtig doelpunt een plastic beker op het veld, maar werd er even later verder gevoetbald. In Dit Was Het Weekend wordt puntenaftrek als nieuwe maatregel benoemd. Geen goede oplossing, maar misschien wel de minst slechte oplossing: "Er is geen goede oplossing", aldus Kenneth Perez.

Oplossing bedenken

"Puntenaftrek is echt heel moeilijk om te implementeren", vertelt Perez, die benadrukt hoe lastig het is om een oplossing te vinden voor dit vraagstuk. "Mensen bij de KNVB die iedere dag hierover nadenken zijn ook nog niet met een oplossing gekomen." Gekscherend: "Wij (red. Milan van Dongen, Marciano Vink en Perez) zijn echt heel slim met zijn drieën. Ook ons lukt het niet om iets te bedenken."

Marciano Vink hoopt dat er niet meer clubs Feyenoord gaan volgen door grote netten voor de tribunes te plaatsen: "Dat ziet er niet uit", vertelt de analist. Volgens Perez is zo'n maatregel noodzakelijk: "Dat moet je doen. Het kan niet meer zonder op dit moment. Anders krijg je dit - stakingen zoals bij De Klassieker - iedere week. Al vind ik netten ook waardeloos", doelend op nadelige gevolgen voor supporters en televisiekijkers.