<
>

Ajax en Mislintat per direct uit elkaar

Ajax en directeur voetbalzaken Sven Mislintat gaan per direct uit elkaar. De Duitser was pas sinds mei in dienst bij de Amsterdammers.

De clubleiding benadrukt dat het beëindigen van de samenwerking losstaat van het afgelopen woensdag aangekondigde onderzoek door een forensisch accountant.

Interim-directeur Jan van Halst: “We hebben vanavond met Sven gesproken en gezamenlijk vastgesteld dat een breed draagvlak voor verdere samenwerking ontbreekt, ook gezien de huidige sportieve resultaten. Sven heeft zich de afgelopen maanden enorm ingezet voor Ajax, daarvoor zijn we hem dankbaar. Het is nu in het belang van Ajax om zo snel mogelijk met vereende krachten de sportieve weg weer omhoog te vinden.”

Mislintat werd in april gepresenteerd als directeur voetbalzaken. Hij werd aangesteld als opvolger van Marc Overmars, die Ajax in februari 2022 verliet na grensoverschrijdend gedrag en tekende een contract tot medio 2026. Voordat Mislintat naar Amsterdam kwam was hij werkzaam bij Borussia Dortmund, Arsenal en VfB Stuttgart in verschillende functies.

“We zochten iemand die voor aanvallend en aantrekkelijk voetbal staat, een internationaal netwerk heeft en oog heeft voor zowel scouting als ontwikkeling en doorgroei van eigen jeugd”, zei Van der Sar bij de presentatie van Mislintat. “Sven voldoet aan het profiel en hij maakte vanaf de eerste gesprekken in februari een hele goede indruk op ons. Daarbij komt dat hij een manier van werken heeft die past bij deze tijd. Ik ben ervan overtuigd dat hij een belangrijke bijdrage gaat leveren aan nieuwe successen van Ajax."

Onderzoek naar transfer Sosa

Uit onderzoek van de NOS bleek dat Mislintat Sosa naar Ajax haalde via Duits zaakwaarnemerskantoor, dat aandelen bezit in een privébedrijf van directeur voetbalzaken. Nadat dit naar buiten kwam, startte Ajax zelf ook een onderzoek naar het handelen van Mislintat. Door dit nieuws kwam Mislintat steeds verder onder vuur te liggen.

Mislintat haalde 12 spelers naar Amsterdam

Mislintat kreeg de opdracht om de Ajax-selectie te renoveren. Nadat Ajax de titel had misgelopen en teleurstellend als derde eindigde in de Eredivisie, was iedereen het er in Amsterdam over eens dat de selectie versterkt moest worden. Daarnaast moest Mislintat ook vervangers halen voor Edson Álvarez, Mohammed Kudus en Jurriën Timber. Ook Davy Klaassen en Dusan Tadic vertrokken. Er werden 12 spelers naar Amsterdam gehaald.

Aankopen Mislintat

Josip Sutalo
Georges Mikautadze
Carlos Forbs
Gastón Ávila
Chuba Akpom
Borna Sosa
Sivert Mannsverk
Diant Ramaj
Anton Gaaei
Benjamin Tahirovic
Jakov Medic
Branco van den Boomen