<
>

Van Halst: "Wij keuren dit gedrag ten stelligste af"

Tijdelijk algemeen directeur bij Ajax Jan van Halst en Feyenoord-trainer Arne Slot zijn niet te spreken over de ongeregeldheden rondom De Klassieker. Slot spreekt van competitievervalsing, terwijl Van Halst zich uitspreekt over verwerpelijke acties van toeschouwers.

"Eén van de belangrijkste wedstrijden in het Nederlands voetbal is gestaakt. Dat is ernstig en daar is iedereen boos en teleurgesteld over", aldus Van Halst. "Ik loop net weg bij het crisisteam. Het belangrijkste is dat gasten, dat supporters op een veilige manier naar huis kunnen. Het leek nu redelijk te gaan, maar we zijn nog bezig om het te managen."

"Wij begrijpen de teleurstelling bij supporters enorm. Dit is een heel slechte start van het seizoen, er is een hoop gedoe rondom de club. Om dan dit gedrag te laten zien, dat keuren wij - natuurlijk - ten stelligste af. Blijkbaar werken de maatregelen die we in Nederland nemen, nog niet goed genoeg. Wij moeten er weer over gaan praten", aldus Van Halst die nog geen antwoorden wil geven over de interne crisis bij Ajax. Ook over de gedragingen van technisch directeur Sven Mislintat wil Van Halst - nog - geen antwoorden geven.

'Competitievervalsing'

Ook Feyenoord-trainer Arne Slot reageert op de vergalde Klassieker, die desondanks sportief zeer goed voor zijn elftal verliep. "Ook voor ons is het uitermate vervelend dat de wedstrijd zo eindigt. Een heel mooi moment is ons ontnomen."

Slot spreekt van competitievervalsing. "Er zijn drie opties. Eén van de opties is doorspelen zonder publiek, dat lijkt mij niet de meest reële optie. Een andere optie is uitspelen zonder publiek of als derde optie, deze 0-3 tussenstand moet de eindstand worden. In allebei de gevallen is het competitievervalsing. Wij speelden dinsdag, Ajax donderdag. Niet alleen mentaal, maar ook fysiek zou nu de minste fase van Ajax nog aanbreken. Nu is de grote vraag wat de KNVB gaat besluiten, maar de competitievervalsing is een feit. Aan de bond de taak om het tot een minimum te beperken. Ik stap met een heel onvoldaan gevoel de bus in."

Ondanks de onrust merkt de spelersgroep van Feyenoord weinig van de onveiligheid rondom het stadion. "Wij horen ook wat er rondom het stadion afspeelt. Op de plek waar wij zitten merken we niet veel van de onrust, behalve dat we moeten wachten tot we veilig het stadion kunnen verlaten. Indirect merken we er dus wel wat van."