<
>

Slot: "Uitermate vervelend dat het zo moet eindigen"

Arne Slot heeft een 'onvoldaan gevoel' overgehouden aan de gestaakte Klassieker. De trainer van Feyenoord zag zijn ploeg effectief voor de dag komen in de Johan Cruijff Arena, maar noemt het 'uitermate vervelend' dat de wedstrijd door een staking tot een einde is gekomen.

Ajax probeerde Feyenoord in de eerste tien minuten te overrompelen, een scenario waarmee Slot al rekening hield. "Ik noem het altijd een beetje hotseknots. Iedereen speelt de lange bal. Na tien minuten wordt meestal duidelijk welke ploeg het meest comfortabel aan de bal is."

Na een optimistisch begin van de thuisploeg kwam de klasse van Feyenoord bovendrijven. "We zijn heel effectief geweest", concludeerde Slot. "De 1-0 was een geweldige aanvalsopzet, die begon van achteruit. Dat was een heel mooie aanval. De 2-0 was een goed drukzet-moment. Daar ging een fout van Ajax aan vooraf, maar dat dwing je ook af. Het derde doelpunt was een geweldige counter. We waren erg effectief vandaag."

Door de onderbrekingen ontstond er een rommelige wedstrijd. "Ik vind het moeilijk om iets van de wedstrijd te vinden. Het is een heel rare wedstrijd", doelde Slot op de stakingen. "Het vraagt nogal wat van de spelers om een serieus niveau vast te houden. Ik ben tevreden over de drie goals die je hier maakt en met 0-3 wint. Het is heel vervevelend dat het zo moet eindigen. Er is ons een mooi moment ontnomen."