<
>

Van Persie en Rashford gingen Tillman al voor: voetballers die zich versliepen op een wedstrijddag

Zaterdagavond won PSV met speels gemak van Almere City, maar moest dat doen zonder Malik Tillman. Hij had zich opvallend genoeg verslapen voor een avondwedstrijd en is zeker niet de eerste voetballer die dit is overkomen.

Robin van Persie

Volgende maand zetten we de klok een uur terug, iets wat voor Robin van Persie ook goed is om te onthouden. In april 2002 kwam de aanvaller te laat, doordat hij het ingaan van de zomertijd was vergeten. Tot overmaat van ramp kaapte hij ook nog een vrije trap weg voor de voeten van Pierre van Hooijdonk.

Dat werd Van Persie niet in dank afgenomen. Maar de Rotterdammer bood zijn excuses aan en stond een week later gewoon op het veld in San Siro. Dat biedt hoopt voor Malik Tillman.

Loïs Openda

Zoals de Belgische krant 'Het Nieuwsblad' destijds schreef: "Onze landgenoot Loïs Openda staat bekend om zijn snelheid, maar zich snel naar een afspraak begeven, is kennelijk moeilijker." In november 2021 kwam Openda te laat voor een Conference League-duel tussen Vitesse en Tottenham Hotspur.

Trainer Thomas Letsch kende geen genade en zette Openda op de bank. Vitesse verloor die wedstrijd met 3-2, maar de Arnhemmers bereikten alsnog de volgende ronde door een 1-0 overwinning in eigen huis. Voor die wedstrijd was Openda overigens wel op tijd.

Teamgenoot Eli Dasa heeft trouwens niet geleerd van deze fout van Openda. Ook Dasa kwam te laat bij een Europees duel. Vitesse speelde in Roazhon Park tegen Stade Rennais in de Conference League. De Arnhemmers speelden gelijk, maar wisten thuis niet van de Fransen te winnen.

Jody Lukoki

Het is voor Tillman balen dat Bram van Polen niet bij PSV speelt. Van Polen was namelijk de levende wekker van Jody Lukoki. Ron Jans vertelde twee jaar geleden in Goedemorgen Eredivisie dat Lukoki zich regelmatig versliep in zijn tijd bij PEC Zwolle, maar dat Van Polen hem altijd op tijd belde. Scheelt een hoop.

Delano Burgzorg

Ook Delano Burgzorg kwam geregeld te laat in zijn tijd bij Heracles. Trainer Frank Wormuth was daar minder streng in dan Peter Bosz. Burgzorg stond gewoon aan de aftrap en was bovendien trefzeker in dat gewonnen duel met Heerenveen.

Burgzorg stond na afloop de pers te woord. De trefzekere aanvaller nam het incident niet al te serieus, hij zag er zelfs de humor wel van in. Gertjan Verbeek, oud-trainer van Heracles Almelo, was er iets minder over te spreken na afloop.

Etienne Vaessen

Joseph Oosting is nog zo'n trainer met principes. Toen doelman Etienne Vaessen zich in november vorig jaar versliep, hield de toenmalige RKC-trainer hem buiten de selectie. Doelman Joel Castro mocht zo zijn tweede wedstrijd voor de Waalwijkers spelen. Dat verliep allerminst gelukkig, Castro kreeg zes doelpunten om de oren.

Joël Drommel

Je zou het haast voor onmogelijk houden, maar ook spelers die voor het grote Oranje mogen uitkomen kunnen zich verslapen. Althans, Joël Drommel lijkt het voor elkaar gekregen te hebben. In oktober 2021 speelde Nederland een WK-kwalificiatieduel met Gibraltar. Drommel ontbrak.

Toenmalig bondscoach Louis van Gaal wilde het gerucht niet ontkennen of bevestigen. Sterker nog: hij vond het "ongelofelijk dat zulke berichten in de media komen" zei hij bij de NOS voorafgaand aan het duel.

Myron Boadu

Bij het 'kleine Oranje' zijn ze iets minder geheimzinnig over verslapers. Myron Boadu was twee keer te laat bij het ontbijt bij Jong Oranje en begon daarom op de bank tegen Jong Cyprus. Gelukkig voor Jong Oranje en Boadu was er geen vuiltje aan de lucht die dag in oktober 2020. Er werd met 7-0 gewonnen van Jong Cyprus, Boadu mocht na een uur invallen.

Marcus Rashford

Ook Nederlandse trainers in het buitenland hebben te maken gekregen met spelers die zich versliepen. Zo ook Erik ten Hag in Manchester. Marcus Rashford versliep zich voor de teambespreking en begon daarom op de bank. Rashford mocht wel nog invallen en maakte het feit dat hij zich verslapen had meer dan goed: hij maakte het winnende doelpunt.

Ousmane Dembélé

Ousmane Dembélé blinkt in heel veel dingen uit, maar niet in op tijd komen. Het zou kunnen dat dat met zijn grote liefde voor gamen te maken heeft. Trainer Ronald Koeman wist niet wat hij met de Fransman aanmoest. Xavi lijkt daar meer raad mee te weten. Zijn aanpak? Geen genade. Dat heeft hij vast van Letsch. Dembélé kwam eens drie minuten te laat op de training, dus moest hij een boete betalen. Meer dan logisch toch?