<
>

Nederland verliest eerste Nations League-duel van België

Nederland heeft vrijdagavond verrassend genoeg verloren van België. Jill Roord scoorde namens Nederland, Jassina Blom en Marie Detruyer waren trefzeker namens België.

Het duurde lang voordat de wedstrijd loskwam. Beide ploegen hadden kansjes over en weer, maar wisten niet echt gevaarlijk te worden. Oranje was wel de dominantere ploeg, België loerde op de counter.

Aan het einde van de eerste helft werd Oranje twee keer heel gevaarlijk. Lineth Beerensteyn kreeg een grote kans, maar verzuimde te scoren. Daarna was het Lieke Martens die de bal in de korte hoek schoot vanuit een corner. Keeper Nicky Evrard wist het schot nog te keren.

In de tweede helft barstte het duel los. Na een mooi uitgespeelde aanval kwam Oranje op voorsprong. Daniëlle van de Donk bracht de bal in de zestien, via Esmee Brugts en Lineth Beerensteyn kwam de bal bij Jill Roord Terecht. Roord kon vrij binnenschieten en deed dat dan ook: 1-0.

Seconden later maakte België de gelijkmaker. De ingevallen Jassina Blom gaf de bal voor. In de zestien ontstond een kluts waar Marie Detruyer van wist te profiteren. Debutant Jacintha Weimar kwam niet goed uit de verf bij de gelijkmaker van de Belgen.

Feyenoord-keeper Weimar stond op doel aangezien de eerste en tweede keeper van Oranje, Daphne van Domselaar en Lize Kop, niet fit waren.

Aan kansen ontbrak het niet in de slotfase. Jill Roord schoot vlak langs het doel en Daniëlle van de Donk kopte de bal in de handen van keeper Evrard. Ook België brak een paar keer gevaarlijk uit, maar dat liep steeds met een sisser af.

In de absolute slotfase gaf Weimar onnodig een hoekschop weg. Tessa Wullaert nam de hoekschop, die werd ingekopt door Jassina Blom. De oud-speelster van FC Twente en PEC Zwolle sleepte zo de overwinning voor de Belgen over de streep.

Engeland wint van Schotland

Sarina Wiegman heeft met haar Engeland gewonnen van Schotland. Het werd 2-1 in Engeland. Lauren Hemp en Lucy Bronze waren trefzeker.

Nederland speelde tegen België haar eerste Nations League wedstrijd. Volgende week dinsdag staat een duel met Engeland op de planning. Om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen, moet Nederland eerste worden in de groep.