<
>

Engelse media zien 'naïef' PSV tegen Arsenal: "Ze zijn gesloopt"

ANP Foto

Van de goede seizoenstart van PSV in de Eredivisie was in het eerste groepsduel van de Champions League tegen Arsenal weinig te zien. De Engelse media bekritiseerden het team van Peter Bosz als 'naïef' en zagen Arsenal met weinig moeite van de Eindhovenaren winnen (4-0).

"Mikel Arteta kon al snel zonder spanning naar de wedstrijd kijken", aldus de Engelse krant The Guardian. "Arsenal was te sterk voor PSV, dat naïef de strijd aanging in Londen. De goals werden makkelijk weggegeven. Daarnaast werd het de uitblinkende Martin Ødegaard niet moeilijk gemaakt. In een relatief zwakke groep ligt de kwalificatie voor de knock-outfase voor Arsenal nu al voor het oprapen."

BBC is nog wat voorzichter. "Het is te vroeg om te zien hoe Arsenal er na een wedstrijd in de Champions League voor staat, maar niemand kan er aan twijfelen dat dit een enorme klap was. Het was de perfecte avond om het Champions League-seizoen mee te starten. Arsenal sloopte de bezoekers. Na de twee snelle goals werd de controle niet meer uit handen gegeven."

Daily Mail zag PSV op een 'meedogenloze' manier kennismaken met Arsenal. "Arsenal denderde over PSV heen. Ze kwamen vier keer tot scoren, maar eigenlijk had het minimaal 8-0 moeten worden."

Acht onvoldoendes

Bij de cijfers die Sky Sports aan de PSV-spelers uitdeelde, zaten weinig voldoendes. Johan Bakayoko, Noa Lang en Luuk de Jong kwamen er met een mager zesje het best vanaf. Walter Benítez, Armel Bella-Kotchap en Olivier Boscagli werden met een 4 het slechtst beoordeeld door de Engelse tv-zender. De overige vijf kregen niet hoger dan een vijf.