<
>

Kersverse Spaanse bondscoach Tomé moet volgende week al vertrekken

ANP

De kersverse bondscoach van Spanje, Montserrat Tomé, moet volgende week al vertrekken. Dat meldt het Spaanse ABC. De Spaanse vrouwen eisten haar vertrek per direct, maar de bond laat Tomé nog twee wedstrijden aan het roer staan.

Vorige week zeiden verschillende Spaanse speelsters niet meer uit te willen komen voor het Spaanse elftal. De wereldkampioenen eisten veranderingen binnen de organisatie. Bondscoach Montserrat Tomé riep de speelsters toch op. Uiteindelijk arriveerden de speelsters wel op het trainingskamp, waar een lange vergadering plaatsvond. Eerder kwam al naar buiten dat het vertrek van zes tot negen functionarissen werd geëist door de speelsters,

Aanwezigen bij die vergadering vertelden ABC dus dat Tomé volgende week al geen bondscoach van Spanje meer is. Spanje speelt vrijdagavond haar eerste Nations League-duel met Zweden. Volgende week dinsdag staat een wedstrijd tegen Zwitserland op het programma.

Opvolger omstreden Jorge Vilda

Montserrat Tomé was de opvolger van Jorge Vilda, ook een bondscoach die veel kritiek ontving. Zo verklaarden vorig jaar nog vijftien speelsters niet meer voor Spanje te willen spelen, zolang Vilda de coach was. Zij lieten destijds weten dat Vilda hun emotionele gesteldheid en gezondheid schaadde.

Tomé was de eerste vrouwelijke bondscoach van Spanje ooit. Ze was jarenlang de rechterhand van Jorge Vilda bij het nationale elftal en speelde als speelster 4 interlands.