<
>

Wiegman trainer van Team GB bij kwalificatie Olympische Spelen

ANP

Mochten de Engelse vrouwen zich kwalificeren voor de Olympische Spelen, is Sarina Wiegman de trainer. Dat bevestigt de FA woensdagavond. Wiegman coacht dan Team GB, dat team representeert het Verenigd Koninkrijk. Speelsters van Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland kunnen deel uitmaken van de selectie.

Team GB wordt niet altijd gecoacht door de bondscoach van Engeland, maar in dit geval dus wel. Op de Olympische Spelen in Tokyo in 2020 was Hege Riise de trainer van Team GB. De ploeg bereikte de kwartfinales.

Engeland moet zich nog wel plaatsen voor het toernooi dat volgend jaar in Parijs wordt georganiseerd. De twee beste Europese landen van de Nations League plaatsen zich voor de spelen. Riise is op dit moment de bondscoach van Noorwegen.

Oranje-tegenstander

Engeland is een tegenstander van Oranje in de Nations League. De twee landen treffen elkaar in de groepsfase. Dinsdagavond staat het eerste duel tussen de twee ploegen op de planning.

Ook Nederland wil graag meedoen aan de Spelen. Er was eerst nog sprake dat Oranje het toernooi aan zich voorbij zou laten schieten, in verband met het drukke speelschema, maar dat bleek niet het geval.

Oranje speelt vrijdagavond het eerste Nations League-duel tegen België.