<
>

Marseille en trainer Marcelino vlak voor Ajax uit elkaar

CLEMENT MAHOUDEAU / AFP

Marseille-trainer Marcelino en zijn technische staf zullen niet langer werkzaam zijn voor de club, dat meldt de club via de clubwebsite. Volgens Franse media had de trainer een dag voor zijn ontslag al afscheid genomen van de spelersgroep.

Marcelino stond pas sinds deze zomer aan het roer in de Franse havenstad, maar is het seizoen slecht begonnen. Onder andere de uitschakeling in de voorronde van de Champions League tegen Panathinaikos zou hem zwaar aangerekend worden door de achterban. Afgelopen weekend werd de trainer, samen met de selectie, op het matje geroepen bij de harde kern na het teleurstellende 0-0 gelijkspel tegen Toulouse.

Europa League

Aankomende donderdagavond neemt Marseille het in Amsterdam op tegen Ajax in het eerste groepsduel van de Europa League. Net zoals bij Ajax is het dus ook onrustig bij hun aankomende tegenstander. Naar verluidt neemt clubicoon Jean-Pierre Papin voorlopig de taken over van Marcelino. De oud-spits van onder andere AC Milan en Bayern München speelde tussen 1986 en 1992 al voor L'OM, waar hij in 1991 de Ballon d'Or won. In 1994 won hij met AC Milan de Champions League.

Bestuur ook onder vuur

Net zoals de trainer wordt het bestuur van de club ook in twijfel getrokken door de achterban van de club. Afgelopen maandag hebben supporters de confrontatie opgezocht met het bestuur, waarin dreigementen werden geuit. De toonaangevende Franse krant L'Équipe meldde woensdagochtend dat voorzitter Pablo Longoria en nog drie andere bestuursleden hun werkzaamheden tijdelijk hebben neergelegd. Dit zou besloten zijn in overleg met vertegenwoordigers van de supportersvereniging. De club zelf heeft daar nog niks over bevestigd.