<
>

'Bestuur Olympique Marseille doet tijdelijk een stap terug'

ANP Foto

Het bestuur van Olympique Marseille, de tegenstander van Ajax in het eerste groepsduel van de Europa League, doet tijdelijk een stap terug. Dat meldt de toonaangevende Franse krant L'Équipe. Net zoals in Amsterdam is het ook chaos bij de Franse club. Supporters zijn niet tevreden met de huidige resultaten en hebben afgelopen maandag de confrontatie gezocht met het bestuur van de club, waarin dreigementen werden geuit.

Naar verluidt zouden voorzitter Pablo Longoria en nog drie andere bestuursleden er voor gekozen hebben om hun functie tijdelijk neer te leggen. Dit is besloten na een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de supportersvereniging die het niet meer zien zitten met het huidige bestuur. De bestuursleden willen in de aankomende tijd nadenken over hun toekomst bij de club.

Dit betekent dat het bestuur donderdag niet aanwezig zal zijn in Amsterdam. Ook denken Franse media dat trainer Marcelino en zijn technische staf zullen opstappen. De club zelf heeft daar nog niks over naar buiten gebracht, maar volgens L'Equipe zou de 58-jarige Spanjaard zijn spelersgroep al hebben ingelicht over zijn vertrek. Marcelino zou de bedreigingen aan het adres van Longoria zich dusdanig aantrekken, dat hij niet door wil gaan bij de club.

Statement club

Marseille kwam dinsdagavond zelf ook met tekst en uitleg na de persoonlijke dreigementen van de supporters. "De directie kan dit niet accepteren. Een relatie gebaseerd op intimidatie zorgt niet voor de juiste werksfeer voor het bestuur om in de club te blijven investeren."