<
>

PSV kent geen angst voor Arsenal: "We gaan voor de winst"

Na een perfecte start in de Eredivisie en relatief weinig moeite in de voorronde van de Champions League, is het duidelijk dat het met het vertrouwen van PSV wel goed zit. Woensdag wacht een test tegen de crème de la crème van Europa: Arsenal. Bij PSV hebben ze er zin in.

Trainer Peter Bosz is benieuwd waar PSV staat tegenover de nummer twee van de Premier League van vorig seizoen. "Het is altijd gaaf als je tegen de topclubs uit Europa kan spelen. Na Manchester City is Arsenal daar de beste ploeg. Het gaat dus om de absolute top en daar gaan wij ons woensdag mee meten."

Eén ding is zeker. PSV gaat zich niet verstoppen in het Emirates Stadium. "We gaan gewoon voor de winst", zegt Bosz vol zelfvertrouwen. "Ik wil dat we met durf voetballen. Ik denk niet dat je drie punten kan pakken hier als je achterover leunt. Dat brengt risico's met zich mee, maar we gaan het proberen."

Schouten krijgt veel mooie berichten van zijn vader doorgestuurd

Ook Jerdy Schouten kijkt uit naar het treffen. "Dit is een echte test. Het is de belangrijkste wedstrijd tot nu toe. We staan hier vol zelfvertrouwen, want we hebben goede resultaten geboekt en we gaan voor een goed resultaat", aldus de speler die overkwam van Bologna.

Schouten startte na zijn transfer veel in de verdediging bij PSV, maar wordt inmiddels weer op zijn vertrouwde plek op het middenveld geposteerd. Daar maakt hij een goede indruk en de middenvelder krijgt dan ook veel lof. "Dat vleit je. Ik probeer me er wel van af te sluiten, anders blijf je maar mooie berichten ontvangen. Mijn vader stuurt nog weleens wat berichten door, dus ik zie heel veel. Het doel is aan mij om gefocust te blijven."

Ook Bosz is blij met de ontwikkeling van Schouten. "Hij is heel degelijk in wat hij doet. In dat degelijke is hij wel heel goed. Dat soort jongens heb je nodig naast alle creatievelingen. Je hebt jongens nodig die goed zijn in de passing, de organisatie bewaren en hun duels winnen."