<
>

Persconferentie van Ajax LIVE te zien op ESPN

Maurice Steijn op de persconferentie van Ajax op vrijdag 1 september 2023 I ESPN

Vanmiddag is de persconferentie van Ajax, voorafgaand aan de Europa League-wedstrijd met Marseille, LIVE te zien op ESPN 1. Maurice Steijn en Steven Berghuis schuiven aan om vragen te beantwoorden over het aanstaande duel.

Onrust binnen Ajax

Dat het onrustig is binnen Ajax is duidelijk. De uitslagen van de afgelopen wedstrijden vallen tegen en daarnaast kwam de NOS gisteren naar buiten met nieuws over technisch directeur Sven Mislintat. De Duitser heeft op de slotdag van de transfermarkt een speler gekocht via een zakenrelatie, waardoor Ajax inmiddels een onderzoek is gestart.

Volgens de NOS gaat het om verdediger Borna Sosa. De deal liep via een Duits zaakwaarnemerskantoor, dat aandelen bezit in een privebedrijf van Mislintat. De kwestie schuurt met de regels waar de beursgenoteerde club zich aan moet houden.

De Amsterdammers laten aan ESPN weten: "Wij waren voordat Sven Mislintat werd aangesteld reeds op de hoogte van zijn aandeelhouderschap in Matchmetrics. Hierover zijn destijds contractuele afspraken gemaakt. Tot we gisteren vragen kregen was Ajax niet op de hoogte van een aandeelhouderschap dat AKA Global GmbH in Matchmetrics heeft. Wij hebben dit vanzelfsprekend met Sven besproken. Hij heeft daar een uitgebreide toelichting op gegeven. Hij heeft verklaard dat in 2020 een investeringsronde heeft plaatsgevonden waarbij verschillende partijen in Matchmetrics geïnvesteerd hebben."