<
>

Oud-clubs Guidetti kruisen degens: "Qua sfeer gaat niks boven De Kuip"

John Guidetti werd in 2011 in de harten van alle Feyenoord-fans gesloten. De Zweedse spits speelde één seizoen op huurbasis in Rotterdam-Zuid, maar maakte met zijn doelpunten en uitstraling een onuitwisbare indruk in De Kuip. Vanavond speelt Feyenoord tegen een andere oud-club van de inmiddels 31-jarige spits: Celtic. "Twee gigantische clubs die ik voor altijd in mijn hart heb gesloten."

Guidetti begint meteen te lachen als de naam Feyenoord valt. "Ik krijg nog regelmatig berichten via social media van Feyenoord-fans", zegt de Zweedse spits vanuit zijn huis in Stockholm. "Ze komen ook wel eens bij wedstrijden kijken hier in Zweden." De 29-voudig international staat onder contract bij AIK, maar is op dit moment aan het herstellen van een blessure. Hij kijkt erg uit naar de wedstrijd tussen zijn twee voormalige clubs. "Feyenoord en Celtic zijn vergelijkbaar. Het zijn twee gigantische clubs, met waanzinnige supporters. Ik ben er echt trots op dat ik voor beide clubs heb gespeeld."

Scoren op Celtic Park

"Als het op sfeer aankomt gaat er bijna niks boven De Kuip", gaat de goedlachse Zweed verder. "Ik kreeg nog een appje van Celtic-keeper Joe Hart, met wie ik samen heb gespeeld bij Manchester City. Hij noemde het de 'John Guidetti-Derby'. Ik heb geantwoord dat De Kuip iets bijzonders is. Maar scoren op Celtic Park is ook niet normaal. Ik heb een keer in de 93ste minuut gescoord tegen Internazionale, dan weet je niet wat je meemaakt." Volgens Guidetti is er één groot verschil tussen Feyenoord en Celtic. "De verwachtingen zijn anders. Feyenoord is eigenlijk altijd de underdog als het aankomt op het kampioenschap. Bij Celtic heb je echt gefaald als je geen kampioen bent geworden. Celtic is ook een keer negen keer op rij kampioen geworden, dat zie ik Feyenoord niet zo snel doen."

"Voor vanavond heb ik wat vrienden uitgenodigd om te komen kijken en ik kijk er echt naar uit, maar voor mij maakt het niet uit wie er wint. Als ik echt moet kiezen hoop ik dat Feyenoord vanavond wint en Celtic de return in Glasgow."