<
>

Geen uitpubliek welkom bij Willem II - FC Den Bosch

Pro Shots

De supporters van FC Den Bosch zijn niet welkom in Tilburg tijdens de wedstrijd tegen Willem II op 15 oktober. Dit besluit is genomen door de burgermeester, Openbaar Ministerie, politie en Willem II zelf.

Het besluit is genomen om ongeregeldheden te voorkomen. Toen de clubs elkaar vorig seizoen toen troffen liep het uit de hand. Zowel tijdens het vervoer vanuit Den Bosch naar Tilburg, als tijdens de wedstrijd zelf ging het mis. De wedstrijd werd lange tijd stilgelegd en het uitvak werd ontruimd. Daarna is de wedstrijd hervat. Vooral supporters van FC Den Bosch waren de boosdoener.

Dit besluit van de Tilburgse voetbalvierhoek geldt vooralsnog alleen voor dit seizoen inclusief eventuele bekerwedstrijden en/of play-offs in Tilburg tegen FC Den Bosch.

Kingside blijft ook leeg

Ook een aantal thuisvakken blijven leeg. Supporters van Willem II mogen niet plaatsnemen op de Kingside. De tuchtcommissie van de KNVB heeft Willem II gestraft voor de ongeregeldheden met vuurwerk en gegooide bekers bij de thuiswedstrijd in de play-offs tegen VVV-Venlo van vorig seizoen.

De wedstrijd wordt gespeeld zonder supporters op de vakken A, B en C. Seizoenkaarthouders van de KingSide hebben bij deze wedstrijd geen toegang tot het Koning Willem II stadion en ook spandoeken op de KingSide zijn niet toegestaan.