<
>

Hermoso beschuldigt Spaanse voetbalbond van 'intimidatie'

Pro Shots

Jennifer Hermoso beweert dat de Spaanse voetbalbond speelsters 'intimideert en bedreigt' door ze tegen hun zin op te roepen voor de komende interlands in de Nations League. Dat schrijft Hermoso op X. De international die ongevraagd door bondsvoorzitter Luis Rubiales vol op de mond werd gekust bij de huldiging na de gewonnen WK-finale, is niet opgeroepen door de nieuwe bondscoach Montse Tomé, maar voelt zich geroepen steun uit te spreken voor haar teamgenoten.

"De speelsters zijn er zeker van dat dit weer een strategie van verdeeldheid en manipulatie is om ons te intimideren en te bedreigen met juridische repercussies en economische sancties", schrijft Hermoso op X. "Ik wil nogmaals mijn volledige steun betuigen aan mijn collega's die verrast zijn en gedwongen om te reageren op weer een ongelukkige situatie, veroorzaakt door de mensen die beslissingen blijven nemen binnen de RFEF."

Met de economische sanctie doelt Hermoso op de boete van 30.000 euro die speelsters riskeren wanneer ze niet komen opdagen. Ook raken ze hun spelerslicentie kwijt, waardoor ze niet meer voor hun club in Spanje mogen uitkomen.

De voetbalsters die in augustus wereldkampioen werden, zijn in staking na de kusaffaire rond de inmiddels vertrokken voorzitter Rubiales. De staking is nog steeds niet officieel beëindigd, terwijl de nieuwe bondscoach Montserrat Tomé maandag vijftien speelsters uit de kampioensploeg selecteerde. Voor international Alexia Putellas was dat aanleiding om via X een verklaring te verspreiden waarin de speelsters aangeven dat ze tegen hun wens zijn opgeroepen. Ook kondigen ze aan zich te beraden op juridische stappen omdat ze zijn opgenomen in de selectie, terwijl ze juist hadden gevraagd om niet te worden geselecteerd.

Spanje speelt vrijdag in de Nations League uit tegen Zweden. De wereldkampioen speelt vier dagen later tegen Zwitserland.