<
>

Eindhoven en ADO in balans, Groningen haalt uit tegen piepjong Jong PSV

Pro Shots

Zes wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie op maandag 18 september. De toppers van de avond waren FC Eindhoven - ADO Den Haag én FC Groningen - Jong PSV. Eindhoven en ADO Den Haag waren bijzonder aan elkaar gewaagd en speelden met 1-1 gelijk. Groningen was in eigen huis echter een flinke maat te groot voor Jong PSV en tikte de Eindhovenaren helemaal zoek in de eerste helft. Het werd uiteindelijk 4-0.

FC Eindhoven 1-1 ADO Den Haag
Eindhoven was als enige ploeg in de Keuken Kampioen Divisie nog ongeslagen dit seizoen. ADO Den Haag is echter ook niet slecht begonnen en dus werd er hier en daar al gesproken van een topper in de Keuken Kampioen Eredivisie. In het Jan Louwers Stadion bleven de ploegen in balans en eindigde de wedstrijd in 1-1.

In de 23ste minuut zorgde Evan Rottier voor de 1-0. Mawouna Amevor - die de hele eerste helft ruimte had aan de rechterkant van het veld - gaf goed voor. Rottier kwam voor zijn man en schoot hoog binnen in de korte hoek. ADO was het daarna even helemaal kwijt.

Eindhoven kreeg de betere mogelijkheden, maar ADO heeft Henk Veerman en dan heb je af en toe geen goed voetbal nodig. De boomlange spits kopte een vrije trap van Daryl van Mieghem binnen en zette ADO vrijwel uit het niks op 1-1.

In de tweede helft was ADO de betere ploeg, vooral in de eindfase. Gescoord werd er echter niet en het bleef bij 1-1.

FC Groningen 4-0 Jong PSV
Groningen had in eigen huis geen enkele moeite met een piepjong Jong PSV. Het won met maar liefst 4-0 . Door de zege houdt Groningen de aansluiting met de top in de Keuken Kampioen Divisie. De Groningers staan nog vijf punten achter op koploper Roda JC en drie punten op VVV-Venlo.

Hoewel Groningen oppermachtig was in De Euroborg, kwam het wel met enig fortuin op 1-0. Isak Dybvik Määttä gaf de bal voor bij de tweede paal, maar de bal leek te scherp. PSV-goalie Kjell Peersman verkeek zich echter op de bal en moest hem uit het net vissen.

Daarna ging het hard in de eerste helft en scoorde de degradant om de tien minuten. Kevin Van Veen, Paulos Abraham en Radinio Balker waren verantwoordelijk voor de treffers.

In de tweede helft haalde Groningen de voet van het gaspedaal. Er werd niet meer gescoord en ook kansen waren er nauwelijks. Groningen won wel dik, door een flitsende eerste helft.

De Graafschap 2-1 Helmond Sport
Thuisploeg De Graafschap kende met twee zege's, twee nederlagen en een gelijkspel een wisselende seizoensstart. Winnen van het eveneens matig begonnen Helmond Sport was een must om niet vroeg achterop te raken in de strijd om de play-off-plekken.

Helmond Sport kwam niet best voor de dag in Doetinchem en kwam met 1-0 achter. Başar Önal schoot in de 44ste minuut raak op aangeven van Giovanni Büttner. In de tweede helft verdubbelde Önal de voorsprong van De Graafschap. De aanvaller schoot de bal heel bekeken in de korte hoek. Waar iedereen op een hard schot in de verre hoek verwachtte, plaatste Önal de baal erg leep in de korte hoek: 2-0.

Helmond maakte het nog wel even spannend in de eindfase. Na belabberd verdedigen schoot Alvaro Marin de bal achter Mees Bakker. Helmond kwam tijd tekort en kwam niet tot een slotoffensief. Het bleef bij 2-1.

FC Emmen 2-0 Jong FC Utrecht
Twee belangrijke momenten in de eerste helft bij Emmen tegen Jong Utrecht. In eerste instantie leek Utrecht namelijk op 0-1 te komen. Adrian Blake gleed een scherpe voorzet van Mees Akkerman binnen bij de tweede paal. Tot ieders verbazing floot Luuk Timmer de goal terug. In de herhaling was te zien dat Blake heel licht vasthield, maar de beslissing was op zijn minst discutabel.

Daarna scoorde Emmen. Michael Heylen kreeg de bal op een meter of dertig van de goal van Calvin Raatsie en besloot te schieten. Zijn uithaal verdween in de verre hoek, waardoor Emmen op 1-0 kwam.

In de tweede helft gooide Emmen de wedstrijd in het slot. Desley Ubbink schoot raak in de 74ste minuut, na een fout in de Utrecht-defensie en was op die manier mede-verantwoordelijk voor de tweede zege van het seizoen voor Emmen.

TOP Oss 0-1 FC Dordrecht
Hét hoogtepunt kwam in de 39ste minuut. Ilias Sebaoui draaide eerst twee man het bos in, passeerde vervolgens nog een Oss-verdediger en krulde prachtig raak in de verre hoek. Het schitterende doelpunt was ook meteen het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. Het bleef bij 0-1.

Jong AZ 5-2 Jong Ajax
Jong AZ en Jong Ajax maakten er een waar spektakel van. De wedstrijd tussen de talentenploegen eindigde in 5-2. Jong AZ was op eigen veld vooral een stuk effectiever, waardoor het uiteindelijk ruim wegliep bij Jong Ajax.

Doelpunten aan de kant van Jong AZ kwamen van Denso Kasius, Ernest Poku, Damienus Reverson, Ricuenio Kewal en Kees Smit. Jong Ajax scoorde via Gabriel Misehouy en Julian Brandes.