<
>

Peter Maes slaat nieuwe weg in bij Willem II: "Blij dat ik nu iets in het buitenland kan neerzetten"

Peter Maes gaat met Willem II een behoorlijke uitdaging aan. Het tij moet snel omkeren in Tilburg. De ervaren Maes heeft er alle vertrouwen in dat dat ook daadwerkelijk snel gaat gebeuren, vertelt hij op zijn presentatie. En zelf is Maes ook blij met de klus in Nederland na een roerige periode. Maes: "De persoon Peter Maes is heel volks en ik houd van passie: dat is hier duidelijk aanwezig."

Onderzoek

De naam van Peter Maes dook op in een grootschalig onderzoek naar witwaspraktijken, omkoping en matchfixing. Afgelopen zomer wist Maes te schikken met de belastingdienst. Daardoor kan Maes nu verder en heeft hij een vervelende periode af kunnen sluiten. Maes: "Ik vind het fijn om nu iets in het buitenland neer te kunnen zetten. Niet om mijn gelijk te halen, daarvoor heb ik mij voldoende in België bewezen."

Maes heeft voor één seizoen getekend bij Willem II. De trainer heeft er vertrouwen in dat de Tilburgers komende zomer terug kunnen kijken op een goed seizoen: "Het zou niet slecht zijn om de Eredivisie te bereiken. Dat moet iedere club en iedere coach als ambitie hebben."

Voetbal op Vrijdag zie je vrijdagavond vanaf 19.15 uur LIVE op ESPN 1.