<
>

'Leider' Bas Sibum verrast in KKD met Roda JC

Met vijf zeges uit zes wedstrijden staat Roda JC bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie. Het kan niet op voor beginnend trainer Bas Sibum. Nog nooit startte Roda JC in de KKD zo voortvarend.

Toen Mario Been in 2008 trainer was van N.E.C. maakte hij Sibum mee als speler. "Ik heb in hem wel een trainer gezien. Hij was de missing link in een elftal", vertelde Been in Goedemorgen Eredivisie. Sibum speelde in totaal 60 duels onder Been. "Leiding geven en een verlengstuk van de coach zijn. Hij was heel bepalend. Dat hij het nu zo goed doet bij Roda is natuurlijk vers 2, maar ik zag wel iemand die leiding kan geven aan een groep."

Heel erg knap

"Als ik zou zeggen dat ik het zag aankomen, dan overschat ik mezelf wel heel erg", grapt Hans Kraay jr. over de start van Roda JC. "Met nul centen bovenaan staan. Moet ik nog meer zeggen?" Kraay jr. vindt het knap dat Roda winkelde met weinig geld. Zo haalde de ploeg uit Kerkrade Enrique Peña Zauner van Eintracht Braunschweig en Maximilian Schmid van FC Köln. "En dan ook nog Rodney Kongolo en Wesley Spieringhs halen. Heel erg knap", besluit Kraay Junior.

Indrukwekkende cijfers

Met vijftien punten na zes duels heeft Roda JC zijn beste seizoenstart ooit in de Keuken Kampioen Divisie geëvenaard; in 2014/15 had de club evenveel punten, maar een minder goed doelsaldo dan nu (toen +4, nu +12).De start van Bas Sibum mag ook in een ander opzicht positief genoemd worden. Sibum is de tweede Roda JC-trainer ooit die begon met vijf zeges in zijn eerste zes duels voor de club in alle competities, na Rene Trost in 2014 (ook in de KKD).

Goed nieuws voor de Roda-fan, want de laatste keer dat Roda JC begon met vijftien punten uit de eerste zes Eerste Divisie-duels, promoveerde de club uiteindelijk via de play-offs (2014/15).

ALLES OVER DE KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE

- Keuken Kampioen Divisie-nieuws
- Uitslagen
- Stand
- Statistieken
- ESPN Watch (alle samenvattingen en ESPN-programma's)

De Keuken Kampioen Divisie volg je live op ESPN. Het schakelprogramma Voetbal op Vrijdag begint iedere vrijdag om 19:15 uur op ESPN 1.