<
>

Dit zijn de beste drie dribbelaars van de Eredivisie

Couhaib Driouech (Excelsior), Younes Namli (PEC Zwolle) en Denilho Cleonise (RKC Waalwijk) ESPN

Niet veel is in het voetbal mooier dan een geslaagde dribbel. Met speelronde 6 voor de deur in de Eredivisie maakt ESPN de balans op. Wie mag zich de beste dribbelaar van de Eredivisie noemen?

ALLES OVER DE EREDIVISIE

- Eredivisie-nieuws
- Uitslagen
- Stand
- Statistieken
- ESPN Watch (alle samenvattingen en ESPN-programma's)

3. Denilho Cleonise

Hij vertrok deze zomer transfervrij van FC Twente naar RKC Waalwijk en als het gaat om dribbels dan mag je deze aanwinst een schot in de roos noemen. De pas 21-jarige Denilho Cleonise is met 13 geslaagde dribbels van de 21 één van de betere dribbelaars van de Eredivisie. Zijn succespercentage is 61,9% en dat maakt hem de nummer 3 in de lijst met beste dribbelaars.

Cleonise vertrok op jonge leeftijd naar Genoa nadat hij de Ajax-jeugd vaarwel had gezegd. In 2021 kwam hij terug naar Nederland, maar bij FC Twente kwam hij niet helemaal uit de verf. De dribbelcijfers van Cleonise bij RKC zijn daarentegen erg veelbelovend. De in Amsterdam geboren aanvaller moet in Waalwijk echter nog wel werken aan zijn rendement. Cleonise staat nog op nul goals en nul assists.

2. Couhaib Driouech

Hij mag zich met gemiddeld tien dribbels per wedstrijd de actiefste dribbelaar van de Eredivisie noemen: Couhaib Driouech van Excelsior is het seizoen sterk begonnen. Hij zette in 234 speelminuten maar liefst 26 dribbels in, dat is het hoogste aantal van alle spelers met minstens 180 minuten in de benen. Twee jaar geleden kwam de rappe vleugelaanvaller over van sc Heerenveen en nu lijkt hij definitief door te breken op Woudestein.

Een hamstringblessure maakte dat hij pas drie duels speelde dit seizoen, maar in die wedstrijden maakte hij wel indruk. Vooral tegen N.E.C. was deze kleine Marokkaanse dribbelaar op dreef. Marciano Vink noemde hem in Dit was het Weekend de beste man van het veld. "Zoveel dribbels en gevaarlijke acties. Hij liep ze voorbij alsof ze er niet stonden."

1. Younes Namli

Bijna drie kwart van al zijn dribbels slagen, Younes Namli mag zich momenteel de beste dribbelaar van de Eredivisie noemen. De linkspoot van PEC Zwolle voltooide 14 van zijn 19 dribbels, dat is 73,7%.

Namli liet een financieel lucratief avontuur in de zandbak schieten voor een terugkeer in Zwolle. "Dat was een overweging en ik heb er lang over nagedacht", zei Namli eind juli voor de camera’s van ESPN. "Financieel is het hier niet hetzelfde als daar, maar het is voor mij belangrijk om gelukkig te zijn en me gewaardeerd te voelen."

Mohammed Kudus

Met een slagingspercentage van 70,6% zou Mohammed Kudus op de tweede plaats hebben gestaan als het gaat om geslaagde dribbels. Hij voltooide namelijk 12 van zijn 17 dribbels die hij maakte voor Ajax dit seizoen voordat hij vertrok naar West Ham United. Vanwege zijn transfer richting de Premier League hebben we hem niet in de top 3 gezet, maar hij verdient op z’n minst een eervolle vermelding.

Volg de Eredivisie live op ESPN