<
>

Brian Brobbey doet aangifte na opnieuw incident bij De Grolsch Veste

Brian Brobbey I ANP

Na afloop van de door FC Twente met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Ajax is het na afloop opnieuw misgegaan bij de spelersbus van de Amsterdammers. Ajax-spits Brian Brobbey is bij het betreden van de bus belaagd door een toeschouwer en racistisch bejegend. De spits van Ajax doet aangifte.

Technisch directeur van FC Twente Arnold Bruggink heeft direct zijn excuses aangeboden in de spelersbus van Ajax. De persoon die Brobbey heeft uitgescholden krijgt per direct een stadionverbod en wordt strafrechtelijk vervolgd. "We vinden het verschrikkelijk dat dit na de wedstrijd is gebeurd, dit past niet bij FC Twente", reageert de club.

Berghuis over incident vorig seizoen

Vorig seizoen ging het ook al mis na de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax. Ook toen werden de spelers van Ajax uitgescholden bij het betreden van de bus, waarna Steven Berghuis een klap uitdeelde. Berghuis werd geschorst en mocht – uitgerekend vandaag – voor het eerst weer in de Eredivisie spelen na zijn schorsing. Na afloop van de wedstrijd, maar nog voor het nieuwe voorval, pleitte Berghuis voor strengere straffen in Nederland.

Berghuis kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn schorsing en het incident van vorig seizoen. "Het houdt ook een keer op wat mensen allemaal naar je kunnen roepen. Daarin moet veel harder worden gestraft. Alles kan maar te gemakkelijk. Voor mij was toen de maat vol. Ik maakte die keuze en dan moet ik op de blaren zitten. Het was ook de emotie van toen. Dan gebeurt dat als het in mijn ogen te ver gaat."

"Aan de andere kant dupeer ik mezelf, de ploeg en de club. Dat had niet mogen gebeuren. Ik hoop dat de regering in Nederland harder gaat optreden. Het is een maatschappelijk probleem. Niet alleen in het voetbal", besluit Berghuis zijn verhaal over het incident van vorig seizoen, waarna het enkele minuten later opnieuw misgaat.