<
>

Ajax-spelers verbolgen na volgende wanprestatie: "Het was schandalig"

Pro Shots

Ajax had in De Grolsch Veste weinig te vertellen tegen een swingend Twente. Vooral in de eerste helft kregen de Amsterdammers aanval na aanval om de oren. Uiteindelijk won Twente de wedstrijd met 3-1 en staat Ajax na vier wedstrijden op vijf punten. Het is de slechtste seizoensstart sinds 1964/1965. De reacties zijn daarom ook niet mals aan Ajax-kant.

Bergwijn: "Je moet met je hart spelen en dat mis je gewoon"

Aanvoerder Steven Bergwijn was na afloop ziedend. Hij zag geen beleving in zijn ploeg en kwam woest voor de camera. "Ik heb hier geen woorden voor. Je kunt van alles zeggen over nieuwe spelers, maar je moet spelen met je hart. Dat mis je gewoon."

Maurice Steijn: "Hier kan ik niet mee leven"

Trainer Maurice Steijn vond het moeilijk om de eerste helft te kijken naar zijn ploeg. "We wisten dat de kracht van Twente is dat ze veel bewegende mensen hebben. We zijn daar niet goed mee omgegaan. We speelden met twee controleurs die elk duel verloren. Dat er in een nieuwe ploeg dingen niet helemaal lopen, dat kan gebeuren en daar kan ik mee leven. Ik kan er niet mee leven dat je we de kaas van het brood laten eten.

Sem Steijn: "Doet een beetje pijn als ik m'n pa zo zie staan

Ook Sem Steijn, zoon van Ajax-trainer Maurice, gaf zijn mening over Ajax. Hij kon het niet geloven hoe makkelijk hij soms vrij kwam te staan in de Ajax-zestien. "Ik had met mijn spel verwacht dat ik vrij zou komen, maar het ging wel heel makkelijk. Tijdens de wedstrijd was ik alleen maar bezig met het spel, maar na afloop doet het een beetje pijn als ik m'n pa zo zien staan."

Berghuis: "Dat we er niet goed voorstaan, is wel duidelijk

Steven Berghuis weet dat de ploeg van Ajax op dit moment niet in beste doen is. Toch houdt hij vertrouwen. "Ik zie wel heel veel dingen die op training te verbeteren zijn."

Ook reageerde de aanvaller op zijn slaande beweging richting een Twente-fan vorig jaar. Een supporter zou Brobbey racistisch bejegend hebben en Berghuis reageerde daarop. "Mijn gevoel daarover is 50/50. Het houdt een keer op met de dingen die mensen tegen je kunnen roepen. Dat moet harder bestraft worden. In heel Nederland. Ik maakte toen deze keuze en daar zat veel emotie bij. Aan de andere kant dupeer ik mezelf en de club wel."