<
>

Brian Brobbey maakt 25e doelpunt en schiet zichzelf in rijtje Ajax-grootheden

Soccrates Images

Wat hebben Marco van Basten, Johan Cruijff, Dennis Bergkamp en Brian Brobbey gemeen? Allereerst dat ze allemaal voor Ajax hebben gespeeld, maar óók dat ze voor die club op hele jonge leeftijd al 25 competitiedoelpunten hebben gemaakt. Met zijn doelpunt tegen FC Twente heeft de 21-jarige spits zichzelf in een illuster rijtje geschoten.

Hoewel er heel veel kritiek is geweest op Brian Brobbey de afgelopen periode, maakte hij tegen FC Twente alweer zijn 25e Eredivisiedoelpunt voor Ajax. De spits die vaak verweten wordt veel kansen te missen, stond tegen de Tukkers wederom op de goede plek en werkte hem rustig tegen de touwen.

Het betekende zijn tweede doelpunt van dit seizoen en dertigste in alle competities voor Ajax. Daar zaten vijf treffers in de beker of een van de Europese toernooien bij. In alleen de Eredvisie staat de teller nu dus op 25, waarmee hij in een illuster rijtje met allerlei Ajax-grootheden terecht is gekomen.

Brobbey, die vandaag precies 21 jaar en 228 dagen is, is ná Wesley Sneijder de jongste Nederlandse Ajacied die op 25 competitiedoelpunten staat. In totaal waren er tien spelers die eerder waren dan de nummer negen van Ajax. Met de namen Vanenburg, Kieft, Van Basten, Kluivert, Cruijff, Van der Vaart, Keizer, Bergkamp, Bosman en Sneijder die Brobbey voor gingen, mag je toch wel van een heel mooi rijtje spreken.